Çin’in kendi uzay istasyonu projesinde görev alan iki astronot Tianhe modülünden çıkarak uzay yürüyüşü yaptı.

Çin, kendi uzay istasyonunu kurmaya devam ediyor. İki astronot (taykonot) Çin’in Tianhe uzay istasyonu çekirdek modülünden çıkarak ilk görevleri yapmaya başladı. Taykonotlar, robotik kolu test etmek de dahil olmak üzere bir dizi planlı görevi yürütmek üzere modülden dışarı çıktı. Pazar günü Pekin Saati ile sırasıyla 08:11 (TSİ 03.11) ve 11.02’de (TSİ 06.02) çıkan taykonotlar ülke tarihi için dönüm noktası görevler üstlendi.

ÇİN TAYKONOTLARI YÜRÜYÜŞE ÇIKTI

Çin’in kendine ait Tiangong uzay istasyonunun çekirdek modülünde üç taykonot bulunuyor. İstasyonun yapımı henüz bitmiş değil. Shenzhou-12 aracıyla uzaya giden Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo uzay yürüyüşü ve görevler için kabini açarak istasyonun araç dışı faaliyetine (EVA) başladı. Taykonotlar Liu ve Tang Hongbo, Feitian isimli yeni nesil uzay giysisini giyerek birbiri ardına kabinin dışına çıktı.

Global Times’ın Çin Uzay Teknolojileri Akademisinden (CAST) öğrendiğine göre, Çin’in uzay istasyonundaki robotik silah sistemi, uzaydaki en yüksek kontrol doğruluğuna sahip mekanik sistemlere sahip en karmaşık, boyut olarak en büyük sistem. Robotik kolların katlanmamış uzunluğu 10,2 metre ve maksimum yükleme kapasitesi 25 ton olup, gelecekte istasyonun uzay laboratuvar modüllerini hareket ettirebilecek kapasitede.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7

Yorumlar 0 Yorum Var