Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Habertürk'te katıldığı canlı yayında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Programa katılan öğrencilerden biri Bakan Ziya Selçuk'a kendi öğrenciliğini sordu. Bakan Selçuk "Bu soruyu sormasan olmaz mı" dedi  yardımcılarının bu konuda açıklama yapmaması tavsiyesinde bulunduğunu belirtirken öğrencilik hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Programa katılan 8. sınıf öğrencisi "Ben Ziya öğretmene bizim yaşımızda iken nasıl bir öğrenci olduğunu sormak istiyorum. Nasıl ders çalıştığını ve daha iyi bir yerlere nasıl geleceğimizi sormak istiyorum." dedi. 
Bakan Selçuk  bu soruya karşılık şunları anlattı: "Bu soruyu sormasan olmaz mı, ben kendi öğrenciliğimi anlattığımda arkadaşlarım bana "bir daha anlatma" diyorlar. Ben biraz ders kitaplarını değil de başka kitapları severdim.  Okulu ikinci derecede düşünmek gibi bir bakışım vardı. Yaşım ilerledikçe kitap okumada inanılmaz bir potansiyelim oluştu. Sonrasında daha disiplinli çalışma geldi. Ancak küçük yaşlarda o kadar disiplinli değildim. Çok zayıfım olurdu. 
Ancak benim deneyimim çok fazla idi. Pastanede, dolmuşta,şurda burda heryerde çalıştım. Yaşam deneyimim çok yüksek. Üniversite yıllarımda  da taksi şöförlüğü yapıyordum. Ama benim asıl sevdiğim şey kitap okumaktı."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Asım 06.07.2021 00:42
    İktidar , hiçbir ortamda Maske konusunu polemik yapacak seviyeye düşürmemiştir. Burada da ortam çok güzel. İnsanlar güven veriyor, mesafe var, zaten maske korumuyor, virüslü olan kişi Hapşırırsa daha uzağa gitmesini engelliyor. Ayrıca bakanların doktorları da hergün muayene ediyordur. Bir durum olsa gereken önlem alınır. Aslında maske takan, tokalaşmayan idareciler daha ziyade örnek olmak için yapıyorlar. Virüz istiyorsan motrebüse bin.
  • Yusuf 06.07.2021 00:38
    Maske komedi olmuş...
  • powder 06.07.2021 00:37
    @ismail çocuklar virüs kapıyorlar hatta çok hızlı şekilde etraflarına yayıyorlar sadece hastalığı genelde hafif atlatıyorlar.Bu yüzden aşı olan bakanın mesafeli oturduguna göre maske takmaması ve çocukların takması doğal.
  • İsmail 06.07.2021 00:08
    Bakan ve sunucu maske takmazken küçücük çocukların maske takması oysa çocukların virüs kapma olasılığı çok düşük olduğu halde birde açık alan