Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ertelenen Suriye konulu 16. Astana görüşmelerinin 7-8 Temmuz'da Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da yapılacağı bildirildi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde garantör ülkeler Türkiye, İran ve Rusya heyetlerinin yanı sıra Suriye’den rejim ile askeri muhalefet temsilcileri hazır bulunacak.

Görüşmelerde başta Birleşmiş Milletler özel heyeti olmak üzere Ürdün, Lübnan ve Irak gözlemci olarak yer alacak.

Suriye’deki güncel durum, insani yardımların ulaştırılması, Cenevre’deki Suriye Anayasa Komitesi çalışmalarının yeniden başlatılması, mahkumların değişimi, rehinelerin serbest bırakılması ve kayıp kişilerin aranması gibi güven artırıcı önlemler de görüşmelerde ana gündem maddeleri olacak.

Bunun yanı sıra görüşmeler kapsamında garantör ülkeler heyetleri ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızılhaç temsilcileri arasında zorla alıkonulanlarla ilgili çalışma grubu toplantısı da yapılacak.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • orhan 07.07.2021 08:53
    gözlemci ülkelerin kendine hayrı yokki.
  • Atakan 07.07.2021 00:03
    Savaş zaten bitmiş durumda yavaş yavaş yabancıları geri göndermeliyiz
  • hayat 06.07.2021 23:23
    akan kan
  • 432 06.07.2021 22:57
    iran asla barıştan yana değil 50 milyon türk iranda işgalci nüfus yönetim olduğu sürece asla iran suriye için çözümcü değildir
  • temel 06.07.2021 21:38
    orda savacin bitmesini hic bir ulke istemiyor biz haric rusya usa avrupa nato silah deneyecek yeni terør gurup egitim verecek musliman katliami yapacaklar parca parca edip filistin gibi pay yapacaklar esat ise israil usa ve rusya icin bulunan bir hain ve casuz ulkesin maf olmasini cok istiyor rusya zaten direk diyor silah deniyoruz usa ise hirsiz pkk ile petrol caliyor o caldiklari geri ødemesi gerek
Daha fazla yorum görüntüle