CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirilmesi ile ilgili yalan açıklamalarına bugün de İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den destek geldi.
'Tekrarlanan yalan gerçeğe dönüşür' ilkesiyle hareket eden muhalefet Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özeleştirmesi konusunda da aynı algı oyununu devam ettiriyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı''nın CHP'nin yalanı üzerine yaptığı açıklamaya rağmen yalanı devam ettirerek "Yine bu kürsüden gündeme getirdiğim Elektrik dağıtım şirketleri üzerinden yapılan yağma yetmedi şimdi de toptan satışa niyetlendiler." ifadelerini kullandı.
CHP'NİN İDDİASI DÜN YALANLANMIŞTI
Dün Öztrak'ın iddiaları üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada "TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil" ifadeleri yer almıştı.
ŞİRKETİN KONTROLÜ KAMUDA KALACAK
Açıklamada özelleştirme yönteminin halka arz olduğu yinelenirken TEİAŞ’taki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağı ve kamu kontrolünün kesin surette devam edeceği ifade edildi. Açıklamada şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışının veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığı vurgulandı.
Açıklamada mevcut durum ve halka arz gerekçesiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:
Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve personelinin mevcut statüsü ile Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir.
TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payı halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır.
-
yiğido
28.07.2021
07:31
meraldan gazoz kapağı bile olmaz. gaz kaçırır.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
MaDMaX
08.07.2021
00:15
Yalan ortaya çıkınca: amaan nasıl olsa bizim kuzular bize inanıyor, yalan diyenlere de gösterdikleri belgelere de inanmıyor. sorun yok yalana devam... diyorlar
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
klasorcum
08.07.2021
00:06
başları doğrumukı ayaklar dogru olsun al bırını vur ötekıne
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
Çivi
07.07.2021
23:22
İyi parti sizi kim yönetiyor bilmiyoruz başbakan olacak dediğinde Türkiye'nin anlaması gerekir mi bunların ne olduğunu belli değil uyanın artık
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Çakır
07.07.2021
22:50
Öztrak bu memleketi soyduğun yaptığın ihanet hırsızlık yeter bi sus artık kabus gibisiniz
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle