Başkan Erdoğan'ın şahsı için değil yine Türkiye Cumhuriyetini temsil edecek kendisinden sonra gelecek devlet başkanları için de yaptırdığı Beştepe Külliyesi ve  Marmaris'deki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi her ne kadar Cumhuriyet Gazetesi gibi malum medyada 'Saray' olarak ifade edilse de konuya ilişkin hakkaniyetli eleştiriler toplum nazarında takdir toplamaya devam ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi yaptığı sokak röportajında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve devlet temsili ile ilgili bilinçli bir vatandaşla karşılaşınca adeta ters köşe oldu.

İşte vatandaşın Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyetin yakın döneminden örneklerle verdiği cevaplar karşısında Cumhuriyet muhabirinin aldığı ders;

Yazlık Saray hakkında ne düşünüyorsunuz?

Topkapı Sarayı'nı biliyor musunuz. Topkapı Sarayı padişahların sarayı değil mi. Devlet başkanlarının sarayı da aynı onlar gibi olması lazım ki, devletin gücünü görmeleri lazım. ABD'deki beyaz Saray, İngiltere'deki Buckingham nasılsa bizim burası da çok daha iyilerini yapmaları lazım. Bence Cumhurbşkanının topkapı sarayında oturması lazım ki hem İslam alemine hem de dünyaya çok net mesaj verelim. 

Bu kadar sıkıntı varken 640 milyon liraya saray yapılması doğru mu?

Anıtkabir ne kadara yapıldı o tarihte biliyor musunuz. O zaman bi Anıtkabir'i araştırın. O rtarhite savaştan çıktığımız zamanda Anıtkabir nekadara yapıldığını bir araştırın. Nasıl Atatürk bu ülkenin başına mal olmuş birisi diye o kdar büyük ihtişamlı bir yer yapılması gerekiyorsa, bu ülkenin cumhurbakanının da duracağı yer o kadar ihtişamlı olması lazım.' 

Nejdet Sezer önceki cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü'nde kalıyordu.Çankaya Köşkü'nü hiç gezdiniz mi, ben gezdim, çünkü orada askerliğimi yaptım. çok güzel, çok ihtişamlı, çok büyük bir alan. 

Bir devleti bir ulusu temsil ediyorsanız. temsil ettiğiniz yerler ihtişamlı olması lazım. Bir devleti temsil eden makamın en iyisi olması lazım bence.

Yorumlar 199 Yorum Var
  • Karabük 30.05.2022 15:47
    Süpersin be abim. ALLAH razı olsun
  • Seher Tikisoglu 20.05.2022 15:14
    Cok dogru soylemissiniz Evet Turkiye Cumhuriyetini kurmus olan ve olen bir insana 1000 m2 yer bahsediyorsunuz Ama Turkiye Cumhuriyetini temsil eden saraya olmadik iftiralar atiyorsunuz bumu sizin adaletiniz insanliginiz Bu yuzden beyefendinin konusmalari dogru tespittir
  • vatandas 30.07.2021 22:15
    bu alcak medya gurubu turkiyeyi dusundugunden degil turkiyenn guclu olmasindan korktugu icin surekli algi yapmaya calisiyor, bunlarin damarlarindaki kan turk kani degil, kimden hangi devletden fonlanip hizmet ediyorlar kimbilir, devletin sarayini erdoganin sahsi maliymis gibi cahil insanlara yedirmeye calisiyorlar, erdoganin sahsi mali olmadigini onlarda biliyor ama ulkede kandirilacak safmi yok, bunlarin yalan haberlerine kaniyorlar, ulkeyi yonetenler fanidir devletse baki, adam cok harika konusmus agzina saglik
  • Salih 30.07.2021 16:40
    Harika cevap Allah razı olsun
  • Ali Rıza Ramoğlu 18.07.2021 14:15
    Cumhurbaşkanlığı makamı devlet makamıdır .Kimsenin şahsı múlkü değildir .Dolayısıyla kamu múlkúdúr.İsraf olması için atıl kullanılmayan yatırım olması lazım.
Daha fazla yorum görüntüle