9 Temmuz 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Çin’den Binance’a yasak 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'a karşı atılan adımlara bugün de yenileri eklendi. İngiltere'de Santander UK, müşterilerinin Binance'a ödeme yapmasını engelleme kararı aldığını duyururken, kripto paraya karşı sert tutum içinde olan Çin yönetimi ise, Binance'ı güvenlik duvarının arkasındaki siteler arasına kattı. 

 

Merkez Bankası’ndan enflasyon ve dolar açıklaması 

Merkez Bankası anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 14,46'dan yüzde 15,64'e, yıl sonu dolar beklentisi ise 8,95'ten 8,99'a çıktı. 

 

Yargı paketi kabul edildi 

4. Yargı Paketi, TBMM'de kabul edildi. Yeni yasaya göre eşe karşı işlenen "kasten öldürme", "kasten yaralama", "eziyet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarında kabul edilen cezayı artırıcı nedenler, boşanılan eşi de kapsayacak. 

 

Hayvanları koruma Kanunu teklifi TBMM’den geçti 

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. 

 

Taliban’dan tehdit gibi açıklama 

Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Taliban heyeti, yaptığı açıklamada, Kabil'deki hükümetle ateşkesi görüştüklerini belirterek, "ABD'ye, Afganistan'daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik" dedi. 

 

Bangladeş’te facia 

Bangladeş’in başkenti Dakka yakınlarında bulunan gıda fabrikasında çıkan yangında en az 52 kişi hayatını kaybetti. 

 

TFF’ye rest 

Kulüpler Birliği, TFF'ye gönderdiği yazıda taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda maçlara çıkmamayı düşündüklerini açıkladı. 

 

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Hans 09.07.2021 23:28
    Hayali sanal para demek, müslümanları kontrollü yok etmek demek, ama bunu anlayacak akıl hangi muslumanda...?
  • Mucahid 09.07.2021 17:09
    Mesaj sanki bize, kabil de olan olacak olan TR Askeri, havaalanı kontrolü için, Rus battı, ABD dayak yedi şimdi aklınca bizi talibanla ABD yoluna geri getirmek istiyor batı, afganla başa çıkamadılar bizden de aynı performansı bekliyorlar.