Bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinden Türkan Mutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sohbetinde, "Biz bugün senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 sene önce görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi ağlamazdı Türkiye'de." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerini ziyaretinde kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Türkan Mutlu ile sohbet ettiği anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkan Mutlu, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Biz bugün senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 sene önce görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi ağlamazdı Türkiye'de." ifadelerini kullandı.

Kızı Ceylan'ın acısını 8 senedir yaşadığını belirten Mutlu, "Bir HDP milletvekili diyor ki 'Diyarbakır annelerininki timsah gözyaşı.' Allah aşkına burada hangi anne çocuğu için timsah gözyaşı döküyor? Sen 8 senedir benim evladımı elimden almışsın. Ölü mü, diri mi, nerede yaşıyor, var mı, yok mu, bana söylemiyorsun. Bir anne olarak evladımı bir dakikalık görmeye benim hakkım yok. Ama ben bugün evladımı senin kapında istiyorum ve haksızım öyle mi?" diye konuştu.
- "Kızım için 8 senedir PKK ve HDP ile mücadele ediyorum"

Diyarbakır'da 2 senedir eylem yaptıklarını ancak 7 senedir Diyarbakır'a geldiğini belirten Mutlu, sağlığının olumsuz etkilendiğini, ayakta en fazla 10 dakika durabildiğini söyledi.
Mutlu, "Ben kızım için 8 senedir PKK ve HDP ile mücadele ediyorum. Ben tek başıma dağa kadar gittim. Çocuğumu bir dakika görmek için bile bana annelik hakkımı tanımadılar. Benim Ceylan'ım ceylan gibiydi. Onu ve bütün annelerin evlatlarını o zalimlerin elinden kurtar." dedi.
- Altun: "Bu yürekli kadınlarla herkes tanışmalı"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız, çocuklarını yeniden görmek için 689 gündür protesto düzenleyen Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Manşetlerin ardında gerçek insanlar ve gerçek acılar var. Terör örgütü PKK hakkında görüş beyan eden herkesin bu yürekli kadınlarla tanışması gerekir." mesajına yer verdi.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Ömer tolga 11.07.2021 09:47
    ALLAH CC Reisimizi başımızdan eksik etmesin .Ona sağlık sıhhat güç kuvvet versin heybetini arttırsın.onu ve dava arkadaşlarını bu kefere lerden ve her türlü kaza bela musibetten korusun.Ve tüm bedir ashabının ruhaniyeti onların yanın da olsun inşaallah.
  • FANİ YOLCU 10.07.2021 23:39
    Allah cc, REİSİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN Bütün soysuzlara Bir SOYLU YETER...
  • Vatandaş 10.07.2021 20:43
    Rabbil Alamin kavustursun.Ne zor şey şu Annelerin bagrindaki acı.
  • Yıldız 10.07.2021 19:51
    Meclisin bahçesine gidin daha ses getirirsiniz daha etkili olur şehit gazi yakınları da gitmeli herkesin yaptığı yanına mı kalıyor onca genç onca can onca insan onca aile yazık günah empati yapsınlar
  • Murat gözükara 10.07.2021 19:46
    Pkk.. Hdp.. Marjinal gruplar abd besliyor
Daha fazla yorum görüntüle