Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına çıkan ve gazetecilerin sorularına cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye'ye müjde olarak duyurulan Karadeniz'den çıkaralıcak doğalgazla ilgili katıldığı canlı yayında detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, gaz sahasının kapasitesi, ekonomiye katkısı ve süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri'nin Türkiye'den çok daha fazla dışarda faaliyet yürüttüğünü belirterek "Türkiye'nin Hazar denizi başta olmak üzere, Rusya'da, Afganistan'da Irak'ta üretimlerimiz var. İç savaş öncesi Libya'da üretimimiz vardı.  Bununla birlikte özellikle derin denizlerde faaliyette bulunmak isteyen ülkelerden bize teklifler gelmeye başladı. Hem Karadeniz hem de Akdenizde. Önceliğimiz kendi gazımızı çıkartmak olduğu için onlara kısa dönüşler yapmak istemiyoruz. Türkiye Petrolleri hem karada hem denizde elde etmiş olduğu başarıları dünyada da uygulayabilir noktaya geldi." dedi.

Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküp kesinleşmiş doğalgaz rezervinin yapıldığını, bunun üretilebilir gaz rezervinin olduğunu belirterek ekonomiye 2023 yılından itibaren katkı sağlayacağını ancak en verimli döneminin 2027 yılından itibaren gerçekleşeceğini 540 milyar metreküp gazın Türkiye'nin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayabilecek boyutta olduğunu dile getirdi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • hadi 13.07.2021 13:08
    güzel yurdumda güzel ülkemde ne bulursak bulalım benzin elektrik doğalgaz kesinlikle ucuzlamaz 55 yaşındaki bir insan olarak bu şekilde düşünüyorum
  • yaşar aydın 13.07.2021 10:46
    Allah daim eylesin. Allah devletimizin bütün hayırlı işlerinde muzaffer kılsın
  • Cemal Serbest 13.07.2021 06:52
    Emeği geçenlerden Allah cc razı olsun.Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşallah.hedef 2023.