Altın yatırımcıları, delta varyantı ve artan koronavirüs vakalarını yakından takip ederken ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayıp uğramadığına dair herhangi bir ipucu için salı günü açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı.

ltın, artan delta varyantı endişeleri ve yatırımcıların ABD enflasyon verisine odaklanmasıyla salı günü yatay bir seyir izliyor. Gram altın da küresel altın fiyatlarıyla paralel bir hareket içerisinde.

ABD Haziran ayı enflasyonu Salı günü saat 15:30’da açıklanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yıllık beklentisi enflasyonun yüzde 4,9 artışa işaret ederken aylık beklentisi enflasyonun yüzde 0,5 artacağı yönünde.

Fed’in yakın zamanda varlık alımı azaltımına başlamayacağına dair beklentiler ve enflasyonun beklentilerin üstünde gerçekleşmesi altın fiyatlarını destekleyebilir.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise yatırımcıların ABD Hazine tahvili faiziyle ilgili kararlarına bağlı olarak altının 1.800 dolar civarında sıkışabileceğini belirterek, “Wall Street yeniden uzun dönemli yapının faiz artışına müsade etmeyeceğine karar verirse altın kuvvetli bir ralli yapabilir” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var