CNNTürk'te Akıl Çemberi programına katılan  kamuoyu araştırmacısı  Hakan Bayrakçı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı için Cumhurbaşkanı adaylığında isminin öne çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu heyecanlandıran  parti için yapılan anketlerin sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını yanlış sorulardan çıkarılan oluşan anketlerin sonuçlarının da yanlış olduğuna dikkat çekerek adayların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefetin adayı kıyaslaması yapılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi. 

Bayrakçı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı oy verirsiniz, yoksa muhalefetin adayına mı oy verirsiniz" şeklinde sorulan sorulara kafa kafaya yakın sonuçlar çıkıyor.  İsimle bile olsa bu soru size doğru yolu göstermez. Seçim sonucunu bu soru veremez." dedi. Seçmene "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz" şeklindeki  isim verilmeden sorulan soruya alınan cevapların yüzdesinin çok önemli olduğunu dile getiren Bayrakçı "İkinci olarak da en güvendiğiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir" şeklinde sorulmuş soruya aldığınız cevaplar önemlidir. Bu sorulara alınmış cevaplarda Cumhurbaşkanı birinci çıkıyor, Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu ikinciliği ve üçüncülüğü paylaşıyorlar, dördüncü Meral Akşener, beşinci sırada Bahçeli, altıncı sırada ise Kılıçdaroğlu geliyor." dedi.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Vay bee 14.07.2021 11:24
    Hakan Bey CNN Ekranlarda Fikir Tavsiye ediyor AMA Nedense Hiçbir parti Araştırmasına Katkı vermiyor .!!! SONAR Araştırma gitti Genar geldi .!!
  • Yalan yok 14.07.2021 11:22
    Kimse Hakan Beyin Sonar Araştırma Şirketine para ödeme yapmıyor ... ve bu yüzden Her gün CNN Türk Ekranlarında Fikri beyan ediyor işte .!!
  • samii 14.07.2021 09:44
    Bu işi en iyi hakan bayrakçı bilir zamanında anket sonuçlarını manipüle ederek chp ye verdiğini ititraf etmişti.
  • Ankarali 14.07.2021 06:20
    Mansur Yavaş olursa çok uygun olur.amma ekonomiyi düzeltme sözü vermeli
  • altan 14.07.2021 03:24
    Meclisn yüzde yetmişi dindardır göreceksiniz
Daha fazla yorum görüntüle