CNNTürk'te Akıl Çemberi programının konuklarından biri olan gazeteci Hulki Cevizoğlu, 2023'te Cumhurbaşkanlığı adaylığla ilgili değerlendirmelerde bulunurken CHP'nin şu an eleştirdiği sisteme hiçbir şekilde itiraz etme hakkının olmadığını belirtirken CHP tarihinden çarpıcı örnekler verdi. 

Hulki Cevizoğlu, CHP'nin içinde birçok aday bulunduğunu, ittifakın aday gösterme durumu ve belediye başkanlarından birinin aday olmasının nasıl engelleneceğine ilişkin çoklu bir denklem olduğunu belirken çok aday çıkmasının nedenini de "şeyhi uçuran müritleridir" sözünü gündeme getirerek "Her aday adayının yanında şu anda bir cemaati var. Kemal beyin etrafında Tuncay Özkan, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan ve diğerleri var. Bu isimler CHP Genel Başkanının aday olmasını istiyorlar. Bazıları da başkasının aday olmasından yana." dedi.

Adayların yanındaki isimlerin aslında kendilerine oynadığını anlatan Cevizoğlu, savundukları kişinin aday olması halinde kendilerini de güvence altına alma düşüncesinde olduklarını belirtirken "Yani okey oyunundaki yancılar gibi." dedi. 

CHP içindeki aday bolluğunun kendisine 12 Mart muhtırasını hatırlattığını dile getiren Cevizoğlu " Ondan önce 9 Mart'çılar vardı. 12 Martçılarla çok program yapmıştık. Onlar "Biz yapmasak onlar darbeyi yapacaktı" diyorlardı. Şimdi de ben gelmezsem o gelecek diye bir kavga var." dedi. 

Hulki Cevizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Millet İttifakı'nın tüm hesaplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci turda seçilemeyeceği varsayımına dayanıyor. Eğer böyle ise ya hesapları eksik ya da başka bir hesapları var da bize göstermiyorlar.  Millet İttifakı kendi kendilerini ikna edemedikleri için işi yazı turaya bırakmak gibi bir hale getirdiler. CHP, en büyük muhalefet partisi olmasına rağmen bizim adayımız budur diyemiyor. Reddederler diye korkuyor."

CHP'nin partili cumhurbaşkanı istemidiğini hatırlatan Cevizoğlu "Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gece uyudu sabah kalktı partili cumhurbaşkanlığı istiyorum dedi öyle mi oldu. Referanduma gidilmedi mi halk karar vermedi mi. Yarın kendi adayın seçildi. Başkan veya başka biri o zaman yine otomotik olarak taraflı olacak. Eğer Cumhurbaşkanı olursa tarafsız olacaksa o zaman şimdi genel başkanlıktan istifa etsin" dedi. 

Yorumlar 0 Yorum Var