17 Temmuz 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk vaka 

Japonya’da sporcuların kaldığı olimpiyat köyünde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Olimpiyatlarda tespit edilen ilk vaka, Japon hükümetinin ‘güvenli oyunlar’ vaadini sarstı. 

Mersin ve Hatay’daki yangınlar kontrol altında 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin ve Hatay’daki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, Mersin’deki yangınla ilgili 4 kişinin gözaltında bulunduğunu da belirtti.  

Avrupa’da sel felaketi 

Avrupa, son yılların en büyük sel felaketini yaşıyor. Başta Almanya olmak üzere Belkçika, Hollanda, Lüksemburg ve İsviçre’yi vuran felakette ölü sayısı 153’e çıktı.  

Erdoğan’dan ‘Kanal İstanbul’ talimatı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin daha iyi anlatılması için AK Parti teşkilatlarına talimat verdi.  

Ziller 6 Eylül’de çalacak 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlayacağını açıkladı.  

Ümitcan Uygun’a tahliye 

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullandığı anları sosyal medyadan paylaşmıştı. Tutuklanan Ümitcan Uygun hakkında tahliye kararı verildi. 

Dev final İstanbul’da 

UEFA, 2023 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da yapılacağını açıkladı.  

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Yakup 17.07.2021 17:51
    Yalanınız kadar yaşayın.Avrupa sampiyonasinda hiç vaka olmadı mi.Grip bu her mevsim her yerde olur
  • Serdar 17.07.2021 17:25
    Arkadaslar sizlere cok Saglikli bir tavsiyem var . Kapatin TV leri , sakin Haberlere bakmayin . inanin bana böylesi cok ama cok daha saglikli. Yoksa bunlarin yalanlari insani Sizofren yapar.Siz siz olun kapatin TV yi , Haber okumaktan vazgecin.