3 yıl önce Konya'da evlerinde oturdukları sırada eve giren kar maskeli biri tarafından canice katledilen ve Müge Anlı'da gündeme gelen Necla-Metin Büyükşen çiftinin cinayetinin sır perdesi aralandı. Aile konu hakkında açıklama yaptı.

3 yıl önce Konya'da evlerinde oturdukları sırada eve giren kar maskeli biri tarafından canice katledilen ve Müge Anlı'da gündeme gelen Necla-Metin Büyükşen çiftinin cinayetinin sır perdesi aralandı. Aile konu hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'yi derinden etkileyen Büyükşen cinayetinin sır perdesi aralandı. 3 yıl önce Konya'daki evlerinde kar maskeli katil tarafından canice katledilen Necla-Metin Büyükşen çiftinin cinayeti çözüldü. Çiftin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından vuruldukları ortaya çıktı. Sır perdesi, JASAT Tim'lerinin başarısı sayesinde aydınlanırken, olayın ayrıntıları ise dehşete düşürdü. Doktor Osman Büyükşen, 3 yıl önce öldürülen anne babasının katillerini bulan jandarmaya sarılıp gözyaşı döktü. Büyükşen, “Kardeşlerim zanlıydı. Katilin aileden çıkmaması mutlu etti” dedi.

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde 2018'de cinayete kurban giden 55 yaşındaki Metin Büyükşen  ve 54 yaşındaki Nejla Büyükşen'in doktor olan oğulları Osman Büyükşen, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak katillerin bulunmasını istemişti. Önceki gün düzenlenen operasyonda aralarında öldürülen çiftin kızları Büşra, oğulları Uğur ve gelinleri Betül Büyükşen'in de olduğu 25 kişi gözaltına alındı. Azmettirici oldukları belirlenen 27 yaşındaki Esra Taş ve 46 yaşındaki sevgilisi Abdullah Başdemir ile cinayeti işledikleri belirlenen Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen tutuklandı.

KATİL EVLERİ KARIŞTIRMIŞ

Esra Taş'ın sevgilisi Hüseyin K. ile ayrıldığı ve bu nedenle ilişkiyi onaylamayan Hüseyin K.'nın ailesine kin beslediği ortaya çıktı. Taş'ın daha sonra tanıştığı Abdullah Başdemir aracılığıyla para karşılığı tuttuğu iki kiralık katile adresi verdiği, ancak katillerin adresi karıştırarak Büyükşen'lerin evine girerek cinayetleri işledikleri belirtildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Esra Taş ifadesinde, "Abdullah Başdemir ile bir ilişki içerisine girdim. Abdullah bana 'Ben onları öldürttüm' dedi" derken Başdemir ise iddiaları yalanlayarak "Ben kimseyi öldürmedim. Beni kullandığını düşünüyorum. Cinayet Esra'nın başkaları ile planladığı bir olay" diye ifade verdi. Diğer tutuklanan şüpheli Mustafa Okşen ve Zekeriya Okşen de iddiaları yalanladı.

KATİLİN AİLEDEN ÇIKMAMASI MUTLU ETTİ

Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre, Osman Büyükşen, "Gözaltına alınan kişilerden itiraf geldiğinde buruk da olsa bir mutluluk yaşadık. Katilin aileden çıkmaması bir nebze de olsa mutlu etti. Kardeşlerim zan altındaydı. Bundan kurtuldular. Gerçek katiller yakalandı. 3 yıldır tek başıma bayramlarımı geçiriyordum. Bu bayramda kardeşlerimle birlikte olacağız. Annem ve babam adına kurbanımızı keseceğiz" dedi.

ARTIK SÜREÇ DAHA BELİRGİN

Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen, sürecin başından beri büyük bir belirsizliğin olduğunu söyledi. Bu belirsizliğin büyük ölçüde aydınlandığını dile getiren Büyükşen, "Cinayeti azmettirenlerin bulunması çok zorlu bir süreçti. Fakat yapılan çalışmayla bu kişilerin tespit edilmiş olması, geriye kalan bilinmeyenlerin de ortaya çıkacağını gösteriyor." diye konuştu. Büyükşen, faillerin artık tutuklu yargılanacağı için konunun bir adım daha öteye gittiğini belirtti. Artık cinayet sebebinin ne olduğunu bildiklerini vurgulayan Büyükşen, "Kimlerin dost kimlerin düşman olduğunu biliyoruz. Süreç tabi ki zor olacak ama daha belirgin olacak."

BU OLAYIN CİNAYET SEBEBİ OLARAK ÇOK NADİR RASTLANAN BİR DURUM

Cinayet sebebi, çok nadir rastlanan bir durum. Belki bir çoğumuzun aklına bile gelmeyecek bir sebeple cinayetin işlendiğini gördük. Çözülmesi neredeyse imkansız, farklı kişilerin töhmet altında kaldığı bir cinayet dosyasıydı." ifadelerini kullandı. Uçurumun kenarından alınan bu cinayet dosyasının açığa çıkarılmasının muazzam bir başarı olduğunu değerlendiren Büyükşen, şunları kaydetti: "Bu başarıda jandarmadaki gizli kahramanların çok büyük payı var. Konya İl Jandarma Komutanlığında emeği geçen bütün komutanlarımıza ve JASAT ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu cinayet çözülebildiyse onların sayesinde oldu. Öyle muazzam iş başardılar ki eğer yanlış yürütülmeye devam edilseydi büyük bir hukuk skandalı olacaktı. Bu başarı onlara ait eğer devlet geleneğinde varsa ben kendilerinin ödüllendirilmesi istiyorum."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Suzan 18.07.2021 18:56
    Benim anlamadığım madem zanlılar bulundu. Neden dün büşra batıl ve uğur ve batuk yeğeni gözaltına alındı ki
  • Ela 18.07.2021 16:48
    Katıllerın kardeslerı olmaması tesellı olmustur.
  • Tamburalı 18.07.2021 16:00
    Büşradan hiç şüphlenmedim.fazla yüklendiler.
  • ekrem muhammed özer 18.07.2021 15:21
    osman adına zorlugu olsada mutluluk verici en azından katil ve katiller beli kafasında soru işareti giti