Bursa'da bir kadın doktor, hastaları tedavi etmemekle tehdit edip, tartıştığı ayağı alçılı hastaya köpek benzetmesi yaptı. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine "Yürü git. Bakmıyorum. Canımı mı alacaksınız gidin kime isterseniz şikayet edin, hatırım kalır etmezseniz" diyerek hastaları azarlayan doktora sosyal medyada tepki yağarken, doktorla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.
Olay, Mustafakemalpaşa İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre, nöbetçi hekim acil ameliyata girince Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. S.E.Ç. hastalara bakmaya başladı. Yeşil alan hastalarının fazla beklemesinden kaynaklanan tartışmada Uzm. Dr. S.E.Ç.'nin ayağı sarılı genç bir hasta ile tartıştığı sırada sarfettiği hakarete varan sözler ise kameraya yansıdı. Tedavi olmaya gelen ayağı alçılı gençle tartışan Uzm. Dr. S.E.Ç, gence "Yürü git boşaltın burayı. Bakmıyorum canımı mı alacaksınız? Git kime istersen şikayet et. Hatırım kalır etmezsen" dedi. Genç "Hareketlere bak" diyerek cevap verirken, bunun üzerine Dr. S.E.Ç. bir görevliye seslenip "Hasan bey polisi çağırsana, gelip köpeklere mama versin" diyerek hastalara hakaret etti. O sırada tedavi olmayı bekleyen diğer hastalar da, "Hocam ayıp oluyor ama bu nasıl bir konuşma şekli" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Misafir 21.07.2021 13:17
    Ben de doktorum ve bu meslektaşımızı şiddetle kınıyorum. Göruntulerden aldığım intiba, vatandaş gayet de kibar.
  • kayseri 20.07.2021 11:32
    Bu itin diplomasını iptal edin havlaması kesilir
  • Şuhudi Çelik 20.07.2021 09:48
    Bu kendini doktor değil veteriner zannediyor heralde
  • vatandaş 20.07.2021 00:51
    Malesef piyasada bu tür doktorlar çok ve insanlara hakaret ettikleri gibi aynı zamanda toplumun sağlık çalışanlarına şiddet hassasiyetini kullanarak hastalarını tehdit ederek hakaret ediyor ve malesef davalık olup haksız çıkarılırım korkusundan vatandaş sesini çıkaramıyor. Bu doktorlar hizmet etmediği gibi vatandaşa yaptıkları hareket ve hakaretler yanlarına kăr kalıyor. yetkililerin bir an önce duruma el atmaları gerekiyor
  • Faruk 20.07.2021 00:50
    Doktorlarımıza şiddete karşıyız lakin doktorlarda bu şekilde davranmamali. Bu şekilde tavir sergileyen doktor görevden alınmalı. bu kadar sert olmasa da ağız dalaşı veya doktorların hastalara hakaret varı konuşma seklinde tepkilerine şahsımda şahit oldu.Acaba diyor insan şiddet gören doktorlar hastalara bu şekilde davrandıkları için mi şiddete uğradılar diye de içimden geçirmedim değil yani. Böyle doktor istemiyoruz. İnsana Köpek gibi davranamazsiniz.doktor oldun da ne oldun.
Daha fazla yorum görüntüle