CHP'li Lütfü Savaş, yerel bir televizyonda dikkat çekici ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya Savaş, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayını uluslararası karar vericiler belirleyecektir" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Biden'in "Erdoğan'ı yenmeleri için onları desteklemeliyiz" şeklinde sözleri, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından doğrulandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Lütfü Savaş, "Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı, sadece bekraunt, sadece birikimle olmuyor ulusal ve uluslarası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar" ifadelerini kullandı.

"ULUSAL VE ULUSLARASI KARAR VERİCİLERİN İŞARET EDECEĞİ BİR İNSANI CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPACAKLAR"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş şunları söyledi:

"Hatay'da belediye başkanı olmaktan mutluyum. Hatay halkının vermiş olduğu bu üç dönemdir belediye başkanlığı bizim için büyük onur ama şu var ki Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı, sadece bekraunt, sadece birikimle olmuyor ulusal ve uluslarası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar. Bu şimdiki konuşulan diğer arkadaşlarımız olsun, sayın genel başkanlarımız olsun, benim ismim olsun. Bunlar sadece belli kurum ve kuruluşlar ve odakların öne sürdüğü isimler…"

BIDEN: "ERDOĞAN'I YENMELERİ İÇİN ONLARIN (MUHALEFET) DAHA GÜÇLÜ BİR KONUMA GETİRMELİ VE ONLARDAN DAHA FAZLA YARAR SAĞLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ"

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Başkan Yardımcısı olduğu dönemde 16 Ocak'ta New York Times editörleriyle mülakat gerçekleştirmişti.
Joe Biden; başkan olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı farklı bir yaklaşım izleyeceğini belirterek, "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" demişti.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Kapdan 20.07.2021 17:23
    Yazik, yazik bumu Atatürkün partisi? Aslında Merkel bir daha secilmeyeceti, onu transfer edebilirler.
  • Hüseyin 20.07.2021 16:39
    Mandacı ruh devam ediyor
  • Adnan 20.07.2021 16:15
    Biz biliyoruzda nefretten beyni yanmış chp trolleri ne diyor,yine devekuşu taklitimi yapacaklar.Ajans dedikleri uluslar arası proje dizaycısı.Bu k.k kasetle genelbaskanlığı ile başladı.
  • Uraztursen 20.07.2021 15:56
    Karar verici seçmen yani halk değil miydi Sayın Başkan? CHP değil de UKVP diyelim?
  • şükürcü 20.07.2021 15:53
    Adam!gerçeği söylüyor biz kuklayız diyor
Daha fazla yorum görüntüle