CNNTürk'te Akıl Çemberi programına katılan güvenlik uzmanı Mete Yarar,  Selçuk Bayraktar'ın sosyal medyadan paylaştığı MIUS sistemine ilişkin detayları anlattı.

Mete Yarar, bu sistemin sadece karadan kalkmayacağını, çok maksatlı çıkartma gemisi olarak hayata geçirilecek olan ve daha sonra bir SİHA gemisine dönüştürülecek olan Anadolu'da kullanılacak bir sistem olduğunu belirtti. 

2023 yılına gelindiğinde öncelikle TB3'lerin kalktığı gemi ile Amerika'nın f35'lerle yaptığını Türkiye'nin yeni sistemlerin entegre edildiği Anadolu gemisi ile yapacağını anlatan Mete Yarar "Size birisi rest çektiğinde sizin de onların önlerine koyabileceğiniz alternatifleriniz olması gerekiyor. Veya sizin o masaya geldiğinizde sıkışmadığınızın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar dışardan aldığı çözümlerin tamamının üretici ülkenin kendi çözümlerini dayatmasıyla mümkün olduğunun altını çizen Mete Yarar "Anadolu'nun SİHA'ya dönüştülme konsepti Türkiye'nin konseptidir. Bir geminin tamamen insansız sistemlerle donatılmış olması dünyada ilk örnek olacak. Türkiye yaptıklarıyla Karabağ savaşında kendini kabul ettirdi. Türkiye artık doktrinleriyle beraber gidiyor. " dedi. 

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Ali Demir 24.07.2021 15:24
    Birileri İHA, SİHA yapar; birileri HEYKEL. FARK BU!
  • Ali Demir 24.07.2021 15:19
    Maşallah. Aman milli olmayanlar duymasın. Sonra uykuları kaçar. Çatlayın, patlayın.
  • kadir 24.07.2021 12:51
    valla valla plandemi covit oyunlarına yorum yapmaktan bu tür gelişmelere artı yorum yapmaya yetişemiyorum ama genede sevindirici bir gelişme birde şu corona oyununu bitirseniz olay bitecek
  • M. Ali 24.07.2021 12:27
    2. Kurtuluş savaşına hazırlanıyoruz. Allah yardımcımız olsun..
  • Doğu 24.07.2021 12:23
    İyice kafayı yediler sırf algı olsun diye animasyonları bile gerçek gibi gösterip oy devşirmeye çalışıyorlar. Yolun sonu gözüktü ama
Daha fazla yorum görüntüle