ABD medyası, Türkiye'nin elektronik harpteki yeni gözdesi SANCAK sistemine geniş yer verdi.

ABD'nin önde gelen savunma haber sitelerinden Defense News'te yayınlanan haberde Aselsan tarafından geliştirilen SANCAK'ın üstün kabiliyetleri tanıtıldı.

BÜYÜK BAŞARI YAKALADI

Akşam Gazetesi'nden Emre Öztürk'ün haberine göre, yazıda sistemin yerden dalgalar, havadan dalgalar ve yakın mesafede dik dalgalarla hedefteki cihazların sinyalleri bozabildiği ve iletişimi karıştırabildiği bilgisine dikkat çekildi. "Sistem yüksek frekansa sahip bu cihazlara elektronik olarak zarar verme ya da hedefi bloke etmeye odaklı. Bu şekilde hedef cihazda yanlış bilgi transferi oluşturarak dost birliklerin taktik sahada avantaj elde etmesi sağlanıyor" bilgilerine yer verildi. Tüm sistemin tek bir araç üzerinde taşınmasından dolayı zorlu taktik sahalarda bile yüksek hareket kabiliyetine sahip olduğu ifadeleri kullanıldı.

Yazıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Libya'daki harekatlarında elektronik harbi yoğun olarak kullandığı, Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) elektronik harp sistemlerine entegre edilerek koordine etmesi sayesinde de bu alanda büyük başarı yakaladığının altı çizildi.

Yorumlar 28 Yorum Var
  • Kimsesiz 29.07.2021 18:34
    Aselsan keşke heykel işine girse...sosyal demokrat soncu kafası....
  • ahmet 29.07.2021 18:03
    Daha ne silahlarımız var da... uyanmasınlar diye açıklamıyoruz. bu açıklananlar düşmana gözdağı, dosta güven vermek aynı zamanda müşteri bulmak için.
  • sedo 29.07.2021 17:20
    chp yi memnun mu etti,niz. bir ucube heykel dikseydiniz de kültüğrüüz artsaydı.... en azındna açılışa kamel i çağırırdınız.. şimdi kızacak. herif haklı. kuyryğunu bazmasaydınız
  • Diyarbekri 29.07.2021 17:09
    Lütfen hiçbir şeyimiz amerika'yı büyülemesin. Biz kendi yağımızda kavrulalım yeter. Zalim amerika neden büyülensin ki? Şimdi bin şeytanlık düşünürler.
  • Trabzonlu 29.07.2021 16:27
    Küçümsenemeyecek bir seviyeye bildiğimizin üzerinde geldiğimiz kesin....Ancak açıklanan teknoloji lerin enaz 30 sene öncesi ni yansıttığı ve teknoloji yi yönlendiren lerin bizim dışımızda olduğu vakıa. Bilginin internet üzerinden bilgisayar la işlendiği kontrolünün bizde olmadığı. İnanılmaz hızda bilgi işleyen kuantum bilgisayar lara sahipler. ..klavye tuşuna basar basmaz tesbit ediyorlar . Bilgi ve şifreli bilgi güvenliği ni sağlayabiliyor muyuz ?..Siber güvenlik siber savaş ne durumdayız ?...Kilit nokta burası. ...
Daha fazla yorum görüntüle