1 Ağustos 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

ABD kızılötesi görüntü paylaştı 

Türkiye’de günlerdir süren orman yangınlarının büyüklüğünü, uydu görüntüleri gözler önüne serdi. ABD’li Maxar Technologies, Mersin ve Manavgat’taki yangınların uzaydan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Oymapınar Barajı çevresindeki yangının kızılötesi görüntüsü ise dikkat çekti. 

5 il afet bölgesi ilan edildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye’de yangınlardan etkilenen alanların ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. 

31 ilde ormana giriş yasağı 

Yangın haberleri gelirken, ek tedbirler de alınıyor. İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 31 ilde ormanlara giriş yasaklandı. 

Azerbaycan’dan anlamlı destek 

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi. 

Konya’daki katliama 10 gözaltı 

Konya’da 7 kişinin evde öldürülmesi olayına ilişkin 10 kişi gözaltına alındı. Saldırının faili aranıyor. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırının 11 yıldır devam eden husumetten kaynaklandığını açıkladı. 

Eyyam-ı bahur endişesi 

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de sıcaklıkların rekor seviyede artması bekleniyor. Uzmanlar, eyyam-ı bahur etkisine karşı uyardı. Yüksek sıcaklıkların, orman yangınlarını artırmasından endişe ediliyor.            

Tokyo’da gurur günümüz  

Milli okçu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda şampiyon oldu. Bir güzel haber de Filenin Sultanları’ndan geldi. Arjantin’i 3-0 yenen Türkiye, gruptan çıkmayı garantiledi. 

 

 

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • mahmut 01.08.2021 00:07
    uzaydan uydularla lazer ışınları ile yakılmıyorsa daha da bir şey bilmiyorum !!!
  • Salim 01.08.2021 00:04
    Köpeklerinize ormanlarımızı yaktırın sonrada fotoğraflayıp onları sevindirin alçaklar.
  • Hasan 31.07.2021 22:21
    Pkk yakiyor chp hdp ve ip algi yapiyor abd yukardan bakiyor aferin cocuklar sizden daha haini bulunmaz bu dunyada diyor
  • misafir 31.07.2021 22:10
    ABD nin uydusu mu varmış fondaş medyanın gazetecilerinden haber alıyorlar sanıyorduk.
  • Türk 31.07.2021 20:55
    Yunanistan ve terör örgütünün şimdi daha çok canını yakmalıyız. Kıbrıs'taki adımları hızlandırmalıyız. Terör örgütünün bütün kampların bombalamalıyız. Şimdiye kadarki tarihin en güçlü vuruşu olmalı ki bir daha ikisi de böyle şeylere asla yeltenmemeliler.
Daha fazla yorum görüntüle