Meteoroloji'nin sel ve su baskını uyarılarının hemen ardından Van'ın Başkale ilçesinde Esenyamaç köyünde dereler taştı sel suları 6 evi yıkıp 30 eve zarar verdi.

Meteoroloji'den Van'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunulmuştu.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Van'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor ifadelerine yer verilmişti.

'JANDARMA UYARDI, DAKİKALAR SONRA SEL GELDİ'

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç köyündeki sel felaketini canlı yayında aktaran CNN TÜRK muhabiri şu bilgileri paylaştı:

"Van'daki seli görüyorsunuz. Hem oradaki dereden akıyor, hem yan taraftan akıyor. Biraz önce onda biri kadardı. Sel suları dere yatağından taştı geliyor. Sel sularının aktığı yerin arkasında ev yıkılmıştı. 6 ev yıkılmıştı, 30'a yakın ev zarar gördü. Sel bir anda geldi. Beş dakika önce selin aktığı yerdeydik. Jandarma uyardı, sel gelecek, oradan çıkın diye. Dakikalar sonra sel geldi. 

Sel suları bir anda geldi. Köyün ortasında akan küçük bir dere vardı. bir anda sele döndü. Dakikalar önce köyün üstünden başlayarak ıslıklar çalmaya başladı köylüler. ıslıklar çalarak sel geliyor, kaçın diyerek birbirlerini uyardılar. Evlerin çatısındalar. 

Dünkü selden dolayı çok sayıda ev hasar gördü.. Bu selde de umut ediyoruz ki başka evler hasar görmemiştir. Umuyoruz ki hayvanlar güvenli yerlere alınmıştır, insanlar da güvenli nokt

Yorumlar 0 Yorum Var