Muğla Milas'ta yangınla mücadele sürerken öğleden sonra rüzgarında etkisiyle alevler, Kemerköy Termik Santraline sıçradı.

Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.

Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas'taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

HİDROJEN TANKLARI TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Bu arada yangının sıçraması ihtimaline karşı termik santralin çevresinde hendeklerin kazıldığı ve hidrojen tanklarının tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirdi.

MSB'DEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" açıklamasında bulundu.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • Önce Vatan 05.08.2021 13:58
    Yarabbi yar ve yardımcımız sensin dünyada Güzel Yurduma Cehennemi yaşatanlara gün yüzü gösterme geçmiş olsun TÜRKİYEM
  • poyrazi 05.08.2021 09:06
    ihlas samimiyet hak ve hakikatın yok edildiği bir dönem acı tecrübelerle dolu dolu yaşanmış olacak ALLAHIM ülkemize ve milletimize yardım et
  • C.C. 05.08.2021 08:31
    Günlerdir söyleniyordu yaklaşıyor diye neyi bekledik
  • Eyüp 05.08.2021 07:22
    ALLAHIM . Sen bizi çaresiz bırakma.
  • Doğrucu Davut 05.08.2021 06:36
    Allah chp li belediyelerinin sonunu hayr etsin akp li belediyelerede akıl fikir ihsan nasip etsin. Keșke benim de evim de y........
Daha fazla yorum görüntüle