Kovid-19 salgınında aşılamanın önemini röntgen filmleri ortaya koydu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Muhammed Emin Akkoyunlu, 2 doz aşı olmuş, tek doz aşı olmuş ve hiç aşı olmamış hastaların akciğerlerindeki farkı ortaya koydu.

Kovid-19 salgınında hastanelerin yoğun bakımları aşı olmayan hastalarla dolu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Muhammed Emin Akkoyunlu, hastanede yatan 3 korona hastasının röntgenleriyle son durumu anlattı. Röntgenler, aşılı ve aşısız kişilerde hastalığın nasıl seyrettiğini gözler önüne seriyor.

Üç ayrı hasta, üçü de 60 yaş üzeri, üçü de erkek, farkları ise sadece aşı. İki doz aşı olan hasta ayakta tedavi ediliyor. Bir doz aşı olan serviste, hiç aşı olmayan ise yoğun bakımda. 

AŞININ FARKI

Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, hastalar arasındaki farkı şu şekilde ortaya koydu;

İlk filmde 2 doz aşı yaptırdıktan sonra ailesi kovid-19 olan bir hastanın kendisi de kovid-19 hastası ve ayakta tedavi ediliyor. Görüntüdeki siyah alanlar normal akciğer alanlarını gösteriyor. Sadece sağ alt köşede hafif bir beyazlık var ve kovid-19 unsurunu görüyoruz. 

İkinci filmdeki hasta ise serviste yatıyor.

Üçüncü filmdeki hasta ise yurt dışından geldi ve hiç kovid-19 aşısı olmadı. Neredeyse tamamen akciğerlerinin virüsle kaplandığını görüyoruz. Yani ölüm riski oldukça yüksek. Toparlasa bile akciğerlerde hasar kalma ihtimali bulunuyor.

Yorumlar 0 Yorum Var