Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabında Antalya Manavgat'ta yangınına ilk müdahale eden kahramanlardan Pilot Alpay Gür'e ilişkin bir video yayınladı.

Ulualan Yangın Yönetim Merkezi Sorumlu Pilotu Alpay Gür, gökyüzündeki kahramanlık mücadelesini ve neler yaşandığını anlattı:

“Buranın sorumlu pilotu olarak yangın ihbarı ilk geldiğinde yaklaşık 9’uncu dakikada havadaydık. Manavgat’ta çok kötü bir pozisyon vardı. Buradaki yangına intikal ederken, aşağıdan gelen direktiflere göre can ve mal kaybının önceliğinde yaklaşarak arkadaşlarımızla bu konuda çalışmalara başladık. Yaklaşık 22-23 dakika bölgede tek çalıştım. Daha sonra çevre bölgelerden gelen pilot arkadaşlarımla akşama doğru 22 helikopter olduk ve canla başla çalıştık. Şanssızlığımız birden fazla noktada bu yangınları çıkmasıydı. Öğle saatlerinde rüzgar şiddetli, nemin düşük olduğu bir durum oluştu. Şu anda da hava şartları aynı. 3 helikopterimiz havada ve soğutma çalışmalarına devam ediyor. Çünkü nem ve kuru hava yangının en sevdiği zamanlardır. Rüzgar da poyraz da bunu desteklediği zaman tehlike her zaman bizim için vardır."

“UYKUSUZ KALDILAR, CANLA BAŞLA UĞRAŞTILAR”

O anlarda en çok zorlandıkları şeyin rüzgar ve türbülans olduğunu söyleyen pilot Alpay Gür, şöyle devam etti:

“Ekipleriniz, hava gücünüz ne kadar iyi olursa olsun sonuçta doğanın dediği oluyor. Ciddi bir rüzgar ve ciddi bir türbülans. Önlem aldık dediğimiz yerlerde bile bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Yangın rüzgarı sever. Rüzgar da başını alıp gittiği zaman yangının önüne geçmemiz çok zor oluyor. Keza biz hava ekiplerinin yanı sıra kara ekipleri de canla başla bu süreçte uykusuz kaldı. Yangının içerisinde kalan arkadaşlarımız oldu. 2 arazözün üzerine su atarak onların yangın bölgesinden çıkmasına vesile oldum, canlarını kurtardık. Buradaki 22 helikopterimiz sabah 05.45’te akşam 20.05’e kadar ortalama 35 dakika yakıt ikmali dışında hepimiz havadaydık. Bunu söndürmek zorundaydık. Son kıvılcım sönene kadar görevimizin başında olduğumuz için çok mutluyum. Diğer bölgelerde de arkadaşlarımız çalışıyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz."

“SOSYAL MEDYADAKİ ASILSIZ HABERLERE İNANMAYIN”

Ulualan Yangın Yönetim Merkezi Sorumlu Pilotu Alpay Gür, sosyal medyadaki asılsız haberlere kimsenin itibar etmemesini rica ederek, “Sizlerden ricam sosyal medyada çıkan asılsız konulara inanmayın.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Mir mehmet Aksoy 12.08.2021 17:27
    Türkiyeye Tabiata insanlara zarar veren kim olursa olsun Allahin laneti üzerlerinde eksik olmasin.bu zayif insanlarin God Bless Turkey
  • Mehmet mir aksoy 12.08.2021 17:20
    Sayet yangini Kasten kürüklemislerse kendilerini lanetliyorum tabikii engagiert cezayi almalilar Ousmane iyi düsünürler Nadia hat’s yaptiklarini .God Bless Turkey
  • Türk evladi 12.08.2021 16:08
    Allah senden razi olsun abi, cani pahasina yine Vatana Millete hizmet verdin. Büyük insansin. Sein gibi Abilermiz oldugu icin zaten bu Vatan su an daha dim dik ayakta. Vatanimizin Omurga kemigi gibisiiz Abi. Masallah
  • Geliyor 2023 Seçimi 12.08.2021 13:39
    Bir amerikan filiminde 2. dünya savaşı işleniyor Pasifik Savaşlarındaki asker oğluna babası papaz efendiden gelen mektubu okur ve cevabı kesin. Papa iyilik yapmassanız cehenneme gidersin der. Aynen cevap ben ölmeden geri gelirsem bana bir daha öteki dünyadaki cehennemden söz edersen önce seni gönderirim oraya der ve not düşer işte ben bu dünyadaki cehennemden geliyorum bana bir daha cehennemden söz etme. Corc Maycıll devlonty.
  • CAN BAR 12.08.2021 13:21
    Allah razı olsun Rabbim sana ve vatanı için fedakarca mücadele eden her kim varsa hidayet nasip etsin Sonra da CEHENNEM ateşini göstermesin amin
Daha fazla yorum görüntüle