Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin yerle bir ettiği binanın yıkılma anı görüntüleri ortaya çıktı.

Kastamonu'da ölü sayısı 5 oldu!

Türkiye, yangınların ardından bu kez de ciddi bir sel felaketiyle karşı karşıya. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu'da sel sularına kapılan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan 1 kişinin ise arandığını açıkladı.

HASAR ALAN BİNANIN YIKILMA ANLARI

Bozkurt ilçesinde selin büyük zarar verdiği bir binanın yıkılma anı görüntüleri bir vatandaşın kamerasına an be an yansıdı.

"EYVAH EYVAH..."

O anlara şahit olan vatandaşın, "Eyvah,eyvah... İçeride kimse kalmamıştır inşallah. Akrabalardan birinin dairesi var şu anda yıkılan binada. İnsan üzülüyor." sözleri ise oldukça dikkat çekti.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Sami 12.08.2021 18:52
    Ülkemize geçmiş olsun. Yaşadığımız depremlerden sonra Doğu Karadeniz seli ve orman yangınlarının yaralarını saramadan Batı Karadeniz seli de can ve mal kayıplarına neden oldu. Ölen vatandaşlarımıza Allah' tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Ancak bir veciz söz vardır; DERE YATAĞINA EV YAPANIN ORTAĞI DERE OLUR. Bir türlü ders almıyoruz. Acilen dere ıslahlarından vazgeçerek dere yataklarını terketmemiz gerekiyor. Bunun başka çözüm yolu yoktur. Dere ıslahlarında 70-80 yıllık istatistiklere göre proje yapılıyor. Yağabilecek maksimum yağışlar teknik olarak hesap edilerek proje yapılabilse zaten dere ıslahı diye bir çalışma yapılmasına gerek olmadığı ortaya çıkacaktır.
  • Bozkurt 12.08.2021 16:40
    Geçmiş olsun denmesi gerekir, herkes sövmüş.Kastamonu'da boş arazide kafana göre ağaç bile kesemiyorsun.Bu dünya genelinde bir iklim değişikliği etkisi.Böyle bir sel bu zamana kadar görülmemiş.Ayrıca Bozkurt denizden daha uzak.Abana denize daha yakın.Derenin dibine ev yapılmasına sitem etmiş arkadaşlar var.O binalar belki 40 sene önce yapılmış, eski yapılar.Bu afette selden hariç heyelanlar ve yıldırım düşmeleri oldu.Böylesine büyük bir afette ne kadar bir müdehale edilebilir?O evlerin içinde insanlar yoktur inşallah.Kastamonu güzel memleketimin güzel insanlarına geçmiş olsun.
  • poyrazi 12.08.2021 15:34
    tabiatın dengesi ile oynarsanız kıyametinizi hazırlarsınız kıyamet alametleri budur ALLAH ın yaratmış olduğu doğanın tabiatın dengesini bozmak insanlığın sonunu hazırlamak demektir
  • ben 12.08.2021 14:23
    suyun rotasına ev yaparsan olacağı bu . belediyelere yazıklar olsun.
  • Akif 12.08.2021 13:42
    İstanbul da Maltepe Fındıklı deresi imara geçen ay açılmıştır.Duyan duymayan kalmasın !!!!
Daha fazla yorum görüntüle