Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sele neden olan Ezine Çayı’nın taşma anının görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, şiddetli yağış ile birlikte su seviyesi yükselen çayda sürüklenen tomrukların, ilçe merkezindeki köprüyü tıkadığı görülüyor.

Su seviyesinin 4 metreye kadar çıktığı akıntıda bazı araçlar sel sularında sürüklendi.Dehşet anları vatandaşların kameralarına yansıdı.

KÖPRÜNÜN TIKANMASI FELAKETİ BÜYÜTTÜ

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma neden olan selin ilçeyi etkilediği ilk anların görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde selin geldiği ilk anlarda bir köprünün altında tıkanan ağaç ve tomruk parçalarının barajlanma etkisi ile köprüyü tıkadığı ve sel sularının ilçenin tamamını yuttuğu görülüyor.

BAKAN SOYLU DA BARAJLANMA ETKİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan selin oluş şekliyle ilgili Bozkurt'tan değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz arkadaşlarımızla bunun nasıl olmuş olabileceği konusunda bir değerlendirme yaptık. Burada bir köprü var. Yukardan aşağı gelen tomruklar köprü önünde barajlama yapıyor. Ondan sonra hem sağa hem sola ciddi bir şekilde şehrin içerisine akım oluyor. O rüsubat ve tomruk böyle bir sürecin oluşmasına sebebiyet veriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Murat 13.08.2021 22:49
    Osmanlı İmparatorluğnda köprüleri nehrin en geniş yerine yapmışlar, dar yerlerden sular hızlı geniş yerlerde ise yavaş akar ve tıkanma olmaz.
  • KENAN 13.08.2021 22:14
    Karadenizde meydana gelen tüm sellerde hep dere köprü veya bir takım tesislerin önünün dağdan gelen selin söküğü büyük ağaçların bu yapıları tıkamasıyla sular yön değiştiriyor ve beraberinde dere yatağı yön değiştirip şehre dalıyor.
  • ihsan kastamonu 13.08.2021 21:47
    takdir tedbiri bozar
  • Bekir 13.08.2021 20:36
    Osmanlıyı beğenmeyenler bir baksınlar bakalım Osmanlının inşaa ettiği köprülere sellere neden teslim olmuyorlar? Bu şekilde köprü inşaa etmek için mühendislik bilgisine gerek yok. Bu kadarlığını inşaat ustaları bile yapar.
  • Zafer 13.08.2021 19:52
    Yıkım dere yataklarında oluyor. Buna dikkat edilmeli, belediyeler dere yataklarına imar vermemeli.
Daha fazla yorum görüntüle