Taliban güçleri, sabah saatlerinde ülkenin başkenti Kabil'e girdi. Örgüt adına yapılan ilk açıklamada, Kabil'in güç kullanarak değil "barışçıl" ve müzakere yoluyla alınmak istediği duyuruldu.

Ardından Afganistan İçişleri Bakanlığı, yönetimin devri için müzakerelere başlandığı açıkladı. İçişleri Bakanı Vekili General Abdul Settar Mirzakval,  "Yönetim, barışçıl şekilde geçici idareye teslim edilecek. İktidar geçişi barışçıl şekilde gerçekleşecek" açıklamasını yaptı.

TALİBAN BAŞKANLIK SARAYI'NDA

Taliban'ın Kabil'e girişiyle birlikte gelişmeler birbiri ardına yaşanıyor. Yönetimin devri konusunda görüşmeler sürerken, Taliban'ın Başkanlık Sarayı'nın kontrolünü ele geçirdiği bilgisi verildi. 

"KABİL'E SALDIRMAYACAKLAR"

Afganistan Savunma Bakanı Vekili Bismillah Muhammedi de yayınladığı video mesajında, Kabil'in güvenliğine dair teminat vererek, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin siyasi seçkinlere Taliban ile anlaşmaya varma yetkisi verdiğini ve bir anlaşmaya varılana kadar Kabil'e saldırı olmayacağını dile getirdi.

GANİ TACİKİSTAN'DA

Uluslararası haber ajansı Reuters akşam saatlerinde Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzay'ın ülkeyi terk ettiğini duyurdu. Gani'nin Tacikistan'a gittiği belirtiliyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Diplomatik misyonlarımızla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: HAVALİMANINDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, vatandaşlarını Kabil havaalanında silah seslerinin duyulduğu yönünde haberler geldiği konusunda uyardı.
Büyükelçiliğin güvenlik uyarısında, ABD vatandaşlarından bulundukları yere sığınmaları istenirken, "Kabil'de güvenlik durumunun hızla değiştiği" belirtildi.
Büyükelçilikteki bütün faaliyetlerin durdurulduğu belirtilen güvenlik uyarısında, Kabil havaalanında silah seslerinin duyulduğu haberlerinin geldiği kaydedildi.

Uyarıda ayrıca büyükelçilik çalışanları ve vatandaşların Afganistan'dan tahliye edilmesi için gerekenlerin yapıldığına işaret edildi.
Associated Press ajansı kaynakları da ABD'nin Afganistan maslahatgüzarının ABD askerleri tarafından elçilikten Kabil havaalanına getirildiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Bünyamin Öztürk 16.08.2021 13:18
    Allah Resulü'nün Mekke'yi fethi gibi.
  • Hamidiye Süvarisi 16.08.2021 12:31
    Hele bir sonraki adımlar gelsin belli olur. Su halen bulanık. siyonist kafir iblis nahudiler ve kafir itleri boş durmaz.
  • İsmail* 16.08.2021 11:13
    Niye şaşırıyorsunuzki kardeş kanı dökülmemiş ve birbirinizi kırdıran şeytana uymamışsınız bundan sonra ümmet bilinci ve şuuru ile hareket edersiniz inşallah..Ehli sünnet itikadı osmanlı düsturu ile halkınıza ve insanlara zulm ve eziyet etmeyin !!! adaletsizlik ve haksızlıkta bulunmayın kardeş olun!!!
  • Hamza Gözler 16.08.2021 11:09
    Bizim için planlanmış bir diz çöktürme projesi olabilir. Talibandan kaçanların tek adresi Türkiye. İkinci suriye vakası olabilir. Suriyelilerle diz çöktüremediler ilave olarak Afganlarla deniyorlar. Hedef ekonomiyi çöktürmek...
  • Baybars 16.08.2021 10:37
    İnşallah Afgan halkı ve İslam alemine hayırlar getirir bu gelişmeler...
Daha fazla yorum görüntüle