16 Ağustos 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: İsmail COŞKUN

Kamera: Mehmet CEBECİ
 

Kovid-19 hedef değiştirdi

Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Küresel Sağlık Güvenliği Merkezi'nin eş direktörü Dr. James Lawler, Koronavirüsten en çok etkilenen yaş grubunun değiştiğine dikkat çekti ve "30'lu yaşlarındaki yetişkinler için hastaneye yatış oranları rekor seviyelere ulaştı" dedi.

3 askerimiz şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde üç askerin şehit olduğunu, iki askerin yaralandığını duyurdu.

Aşılamada yeni gruplar belli oldu

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 15 yaş üstündekiler ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstündekilere aşı hakkı tanımlandı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplara dördüncü doz aşı hakkı verildi. PCR testi pozitif çıkan kişiler, daha önce, hastalığı atlatmalarından 3 ay sonra aşı olabiliyordu. Yeni kararla bu süre 1 aya indirildi.

TBB’den sel açıklaması

TBB, sel felaketlerinin yaşandığı Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde müşterilere kolaylıklar sağlanması için tavsiye kararları aldı.

Kabil karıştı

Afganistan'ın kontrolünün Taliban'a geçmesinin ardından THY, bu ülkeye seferleri durdurdu. Afganlar ülkelerini terk etmek için Kabil Havalimanına akın ederken, yaşanan olaylar neticesinde 5 kişi hayatını kaybetti.
 
Haiti’yi deprem vurdu
Haiti açıklarında cumartesi günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1297'ye yükseldi, yaralı sayısı ise 5 bin 700'ü aştı.

 

Fenerbahçe sezonu 'Mesut' açtı!
Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Adana Demirspor'u Mesut Özil'in golüyle 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı

 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Erol Tok 16.08.2021 21:09
    Kovid haberlerine İ-NAN-MI-YO-RUM.