Değerli haber7 takipçileri, bugün 19 Ağustos 2021 günlerden Perşembe. Sizler için derlediğimiz birbirinden önemli gelişmelerin yer aldığı haber turumuz başlıyor.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA


Sel felaketinde acı görüntü

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 62 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde kayıp 26 kişi, Karadeniz'de aranıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) su altı ekipleri, botlarla denize açılıp, görüş açısı olmayan yerlerde arama çubukları, diğer bölgelerde de dalış yaparak arama yapıyor.


Milyonlarca gençte büyük endişe

Tercih döneminin bitmesine günler kala şehir dışında üniversite seçen öğrencilerin ev-yurt bulma endişesi başladı. Öğrenciler ev bulmanın zorlaştığı piyasada bir de yüzde 40'a varan zamlı fiyatlarla karşı karşıya.


Sel bölgelerinde elektrik arzı sağlandı 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Batı Karadeniz'de selden etkilenen bölgelere elektrik verildiğini ve afetten etkilenenlerin elektrik faturalarının 3 ay erteleneceğini bildirdi.


İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı 

Sağlık Bakanı Koca, 7-13 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Haftalık verilere göre Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

        
Haiti'deki deprem faciası 

Haiti'yi geçtiğimiz hafta sonu vuran 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 189'a yükseldi. Ülkede gıda, barınma ve ilaç sıkıntısı devam ediyor.
               Ekonomi gündemine ilişkin bir haberle devam ediyoruz


Otomotivde çip krizi 

Türkiye'deki ÖTV indirimi sonrası vatandaşlar tüm dünyada yaşanan çip krizini daha çok hissetmeye başladı. İndirim haberi sonrası vatandaşlar sıfır araç ararken, çip krizi nedeniyle bazı modellerde araç bulmak imkansız hale geldi.
              
Ozan Tufan Watford'da

Fenerbahçe'de milli futbolcu Ozan Tufan satın alma opsiyonuyla Premier Lig ekiplerinden Watford'a kiralandı

 

Yorumlar 0 Yorum Var