Filistinli 4 çocuk annesi 66 yaşındaki Huveys, AA muhabirine, İsrail'in kendisi ve Filistinlilere yönelik Mescid-i Aksa'ya girişini engellemesini ve yapılan hak ihlallerini anlattı.
Huveys, İsrail'in kendisine yönelik uzaklaştırma cezaları nedeniyle giremediği Mescid-i Aksa'ya yaşlıları aracıyla taşıyarak ve Mescid-i Aksa'dan çıkanlara ikram dağıtarak hasretini gidermeye çalışıyor.
İsrail'in kendini Mescid-in Aksa'dan uzaklaştırma kararlarına ilişkin bir fikri olmadığını söyleyen Huveys, "Beni neden uzaklaştırıyorlar bilmiyorum, bu soruya bir cevabım yok." dedi.
Huveys, İsrail'in kendisine yönelik Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararının yeni bir durum olmadığını belirterek, "Uzun zamandır bu kararın acısını çekiyorum." şeklinde konuştu.
Uzaklaştırma kararının yıllardır sürdüğünü ve sürekli uzatıldığını kaydeden Huveys, "Hakkımda birçok kez uzaklaştırılma kararı çıktı ya da gözaltına alındım. Beni ya gözaltına alıyorlar ya da Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıyorlar." dedi.
Huveys, Mescid-i Aksa'ya sadace ibadet için gittiğini, namaz kılıp Kuran okuduğunu vurgulayarak, İsrail'in uygulamasının adaletle bağdaşmadığını dile getirdi.
- "Kalbim sızladı ve gözyaşı döktüm"
Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararlarını öğrendiğinde hissettiklerini anlatan Huveys, "Kalbim sızladı ve gözyaşı döktüm. Kalbim ağrıyor, yasağı duyduğum ilk günden bu güne kadar kalbim ağrıyor." diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Bolu neco 24.08.2021 18:10
    Allah razı olsun, her müminin kudüs için yapacağı bir iş olsun inşallah