Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyada yer alan bir sebze halinde kabakların çöp kamyonuna atılma görüntüsüne ilişkin, "Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir." ifadesini kullandı.

Görüntülerin Bakanlıkça ihbar kabul edilerek inceleme başlatılması yönünde ilgili il müdürlüğüne derhal talimat verildiğini bildiren Muş, eylemi yapan firmanın tespit edildiğini ve hakkında idari süreç başlatıldığını kaydetti.

Muş, ivedilikle sonuçlandırılacak süreç sonunda mevzuata aykırı eylem yaptığı tespit edilenler hakkında en ağır idari cezaların uygulanacağını belirterek, "Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Nuri er 30.08.2021 21:59
    Kabaklar gayet güzel görünümlü ve taze sırf piyasada kabak fiyatlarının ve diğer mahsülatın fiyat istikrarsızlık için yapılan bir hareket vereceksin yüklü miktarda para cezası ile hapis cezasını başkalarına ibret olsun
  • Ahmet 29.08.2021 01:09
    ALLAH bunları kahretsin. Para,hapis ve ticaretten men cezası verilmeli
  • Xxx 28.08.2021 22:34
    Ne cezası para bunlara dokunmaz para hapis ve ticaret ten üçü bir arada verecen ki birdaha kimse yapmasın....
  • Ömer 28.08.2021 20:05
    Nankör herifler.Piyssads sebze ve meyvelerin yükselmesinin sebepleri belli oldu.Ama devletinde önlem alması lazım
  • devlet ve cumhur 28.08.2021 19:52
    ne olursa olsun... ister fırsatçılık ister başka birşey olsun isterse kilosu 5 kuruş olsun... Müslüman dediğin bir tanesini bile bozulmamışsa atmaz. Bunlar tam bir ........... . Başkada birşey demiyorum. Çok istiyorsanız poşetlere koyun yoldan geçen insanlara dağıtın... Allah bu millete layık gördüğünüzü size layık eylesin...
Daha fazla yorum görüntüle