Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde düzenlenen festivalde İtalyan komünist devrim şarkısı 'Çav Bella'nın söylenmesi tepkiyle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UNESCO'nun ilan ettiği Hacı Bektaş Veli'yi anma yılında İstanbul Yenikapı'da Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali düzenledi. 

Grup Yorum ve Şevval Sam gibi 45 sanatçının sahne aldığı festivalde "Çav Bella" skandalı yaşandı. 

İTALYAN DEVRİM ŞARKISI İLE ANMA

Dünyanın farklı dillerine uyarlanan ve Türkiye'de de Grup Yorum tarafından seslendirilen İtalya'nın devrim şarkısı Çav Bella ile Hacı Bektaş-ı Veli'nin anılması büyük tepkilere yol açtı.

2020'DE İZMİR'DE BAZI CAMİLERDE DE ÇAV BELLA ÇALMIŞLARDI

Geçen yıl İzmir'deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalınmış, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de açık destek vermişti.

FESTİVAL İSMİNİN HACI BEKTAŞ-I VELİ OLMASI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Hacı Bektaş-ı Veli ismiyle daha önce pek çok kesimden festival yapılmasına karşı çıkılmış, isminin afişler ve panolardan kaldırılması istenmişti. 

Yorumlar 56 Yorum Var
  • fikret 31.08.2021 02:45
    allah cc ıslah etsin
  • Yavuz Özmen Almanya 30.08.2021 23:17
    Bütün ALLAH'A İNANCI Olan alevi kardeşlerime sesleniyorum!!! Bide siz ayaklanın!!!!!!!!! Böyle birseye nasıl susuyorsunuz, Sünni kesim bak lanetliyor!!
  • Dağcı 30.08.2021 22:39
    Bunlar zaten cavcav
  • SELAMET 30.08.2021 22:00
    İLAHİ OKUMALARI SALAVAT OKUMALARI BEKLENEMEZ..... KOMİNİST KOMİNİSTLİĞİNİ YAPACAK.... RABBİM BUNLARI BENDEN UZAK ETSİN..... Faydasız boş slogan boş çene boşa geçen YAZIK olmuş hayatlar.....
  • Mithat 30.08.2021 21:52
    Millet ittifakının yegane gayesi Tayyip beyden kurtulmak. Ayasofya'ya bizlerin tekrar kavuşmasına vesile olan, Taksim camiini bu millete kazandıran Reisten bu milleti mahrum bırakmak. Hacı Bektaş-ı Veli ve daha başka kıymetleri istismar etmeleri değil, nice mukaddesata ait değerleri yerle yeksan etseler hoca Temel ve Asena Meral'ın unsurlarında olmaz.
Daha fazla yorum görüntüle