CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki soruya "Millet İttifakı olarak birden fazla adayımız olabilir" şeklinde cevap verdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in dün İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destek için Fatih'e benzetecek kadar ileriye gitmesi Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda İmamoğlu lehine ağırlığını koydu şeklinde yorumlandı.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı açıklanırken, Millet İtifakı'nda belirsizlik devam ediyor.

Bu sabah FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'ndaki Cumhurbaşkanı adaylığı belirsizliği hakkında da açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı'dan birden fazla aday çıkabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

ADAY OLACAK KİŞİ PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNACAK

"Önce kuralları koymalıyız. Temiz bir adam olacak, vatandaşlar arasından ayrım yapmayacak, nefsine hakim olacak, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz' demeyecek, yolsuzluklar konusunda dikkat edecek.

Aday olacak kişinin devleti bilmesi gerek. Bilen bir insan kurumları geleneklerini bilir.

BİRDEN FAZLA ADAY ÇIKABİLİR

Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet İttifak'ı belirleyecek. Bir araya geleceğiz, ilkeleri konuşacağız. Ondan sonra; 'Adayımız budur veya birden fazla adayımız olabilir.' Dediğim gibi bu konu erken bir konu. Ama Türkiye'de eğer tartışılacaksa, Cumhurbaşkanı'nın nitelikleri tartışılmalıdır."

Yorumlar 73 Yorum Var
  • misafir 06.09.2021 13:37
    ey meral istanbullular seni yada pervini alıp ta ne yapsın
  • Cemal 05.09.2021 17:31
    Birden fazla adayın varda bir adam etmez adayların okadar toplama sıkar sen aday ol yok oyurek sende kemal
  • Fatihp 02.09.2021 07:14
    Yazıklar olsun sizin gibi sözde vatanseverlere
  • Kerem 02.09.2021 05:31
    Rezilliğinde bir sınırı olmalı.
  • temel 02.09.2021 02:35
    komedi ya kimse takmiyor bunu herkes biliyor bir hat olmaz bundan bu ise akli sira gundemi baska yere cekme pesinde chp kavgaya vakit kalmiyor bunun sayesinde kesin chp binasinda herkes tuzak plan yapiyor ne yapalim buna diye yazin bir yere
Daha fazla yorum görüntüle