Türkiye yerli ve milli savunma sanayii projesi kapsamında son yıllarda yaptığı atılımı geçtiğimiz günlerde zirveye taşıyarak BAYKAR tarafından üretilen Akıncı TİHA'nın ilk teslimatını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kazandırdı. Akıncı'nın TSK'nın envanterinde yer almasıyla ilgili Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer  Haber 7 muhabiri Gamze Türk'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İKİ ÖNEMLİ PARAMETRESİ VAR"

"Akıncı TİHA’nın iki önemli parametresi var. Birincisi menzil olarak daha uzun menzilli ve üzerinde takılı olan akıllı füze sistemleri de hem menzil hem de vuruş kuvvetini arttırıyor. Akıncı TİHA Türkiye’nin hava savunmasını derinlikten itibaren sağlayabilmesi açısından son derece önemli bir yetenek kazandırıyor. Günümüzde modern harpler hava kuvvetlerinin saldırısıyla başlar. Taarruzi İHA’nız varsa düşman ülkelerin yapabileceği her türlü hava saldırısını önleme kabiliyetiniz var demektir. Türkiye’nin bütünleşik hava sistemini güvenli bir şekilde sağlaması ve ülkemizin bekasının güvence altına alınmasında çok önemli bir aşama kaydedilmiş durumda."

"BU İNANILMAZ BİR KABİLİYET"

"SİHA’nız varsa olası düşman uçağına sınırlı da olsa bir müdahale şansınız olabilir ama TİHA’nız varsa kesinlikle müdahale edebilirsiniz. Pilotu da olmadığı için daha riskli görevlere girme şansınız var. Bu inanılmaz bir kabiliyet. Tüm Türkiye’nin hava sahasını bir yer istasyonundan rahatlıkla kontrol edebilir hale geliyorsunuz. TİHA’ları isterseniz hava kuvvetleriyle birlikte de kullanabilirsiniz. TİHA’lar ile bazı uçakların girmesinin riskli olabileceği yerlere girerek en küçük hedefe kadar vurma şansımız var. Gemilerinizi de uçağa gerek duymadan TİHA’lar ile koruyabilirsiniz. Karadaki Mehmetçiğe ani ve yakın hava desteğini sağlama konusunda da TİHA’ların büyük bir etkisi olacaktır. Bunun bir sonraki aşaması da İnsansız Savaş Uçağı."

Yorumlar 0 Yorum Var