Oyuncu Cihat Tamer'in, Ferhan Şensoy'un cenaze töreninde tepki çeken nefret diline ilişkin Nejat Birecik, İsmail Hakkı Ürün ve Osman Doğan Haber7.com açıklamalarda bulundu.

Solcu ve muhalif kişiliği ile de bilenen Ferhan Şensoy'un ölümü, toplumda değerli bir sanatçının aramızdan ayrılması şeklinde karşılık bulmuşken oyuncu Cihat Tamer'in cenaze töreninde kullandığı halkı kin ve nefrete sürükleyici ifadeleri büyük tepki çekti.

Gündemi bir süredir meşgul eden Tamer'in "70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ama ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz" sözlerinin karşılığını sanat camiasından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Oyuncu İsmail Hakkı Ürün ve tiyatro sanatçısı Osman Doğan'la konuştuk.

NEJAT BİRECİK: ÇOK YANLIŞ ÇOK AYIP ŞEYLER

Tamer'in sözlerini "sapkın düşünce" olarak tanımlayan Nejat Birecik "Valla bu sözlere cevap vermek benim için bir zulüm. Bu tür sapkın düşüncelerle yaklaşık 15 yıldır uğraşıyorum. Son derece uygarca, akıllıca yönetmeye çalışıyorum bu duygularımı. Bunlar çok yanlış ve ayıp şeyler. Artık belli ki imalar manaları aşıyor ve bu söylenilen şey çok ayıp." dedi.

"AKLA ZİYAN AÇIKLAMA!"

Ülkemizdeki semavi dinlere inanan bütün insanlar için “Din Bağımlısı” imasının manaları aşan sapkın bir düşünce olduğunu ifade eden Birecik "Velev ki öyle olmaz ya bunun panzehiri tiyatro mu? Ben bir süredir meslek büyüklerinin belli bir yaşa geldikten sonra kaybedeceğim bir şey yok deyip akla ziyan açıklamaları oluyor. Bunları ne kadar ciddiye almalıyız bence onu tartışmalıyız. Çünkü aklı başında insan düşüncesini ontolojik olarak temellendirdikten sonra doğru kavramlarla kavramsallaştırıp anlatabilen insan bu çok önceden yapabilir. Ama gözlüyorum ki artık bu ün kapısı oldu. 2 gündür bu ismi tartışıyoruz. Kaldı ki değerli bir insandır bilirim tanırım. Açıklamaları çok üzücü çok gereksiz. Ciddi inceltici acıtıcı şeyler bunlar. Eğer gerçekten ülkesini seviyorsa bir insan böyle konuşmaz. Bilir ki bu sözler ülkesini seven insanları incitir. "

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Fatih 04.09.2021 20:21
    Din bağımlısı hükümetler hangisiymiş anlatsın bizlerede bilelim, Demirel’in, Ecevit’mi, Yılmaz’mı, yoksa Çiller’mi hadi laaan derler adama.