Yanan bölgeden görüntüler servis ederek 'imara açılıyor' algısını oluşturma çabalarına girişen Fatih Portakal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mazı-Çökertme arası Kargılı koyunda iş makinası çalışıyor. Yangından sonra setleme çalışması mi? Yoksa imara mı açılıyor? Bölge halkı bilgi edinmek istiyor" ifadelerini kulanmıştı.

FATİH PORTAKAL'A NET CEVAP: MERAK ETMEYİN YANAN ORMANLAR TEKRAR ORMAN OLACAK!

Fatih Portakal'ın paylaşımına ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Merak etmeyin. Yanan ormanlar tekrar orman olacak. Anayasa böyle diyor. Vatandaşın kendi arazilerinde de ağaçlar vardı, onlar da yandı. Şimdi insanlar arazilerini ekmeye rehabilite etmeye çalışıyor. Devlet Ormanları da kendiliğinden yeşillenmeye başladı." dedi.

TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Yangın çıkan ve orman arazisi ranta açılacağını iddia eden Fatih Portakal'a Orman Genel Müdürlüğü tarafından da bir cevap geldi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Muğla/Milas Kargılı Mevkii’nde bahse konu arazi, orman arazisi değildir. Genel müdürlüğümüz ile ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşın tapulu malı olup, imar izni belediyeye aittir. Vatandaşımız, kendi mülkü olan alana, lavanta dikeceğini belirtmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"BURADAN SANA PORTAKAL BAHÇESİ ÇIKMAZ"

Yazar Zeki Bahçe, Portakal'ın paylaşımına tepki göstererek "Fatih buradan sana portakal bahçesi çıkmaz. Yine bir hinlik peşindesin ama orman genel müdürlüğü anında cevabı vermiş." dedi.

"BU SAHA VATANDAŞIN TAPULU ARAZİSİ"

'Orman Bölge Şefi' isimli Twitter kullanıcısı da konuyla ilgili "Milas Kargılı mevkiideki saha paylaşılarak yanan orman imara açılıyormuş gibi paylaşımlar yapılıyor. Yangında sadece orman değil vatandaşın tapulu arazileri de yandı. Bu saha vatandaşın tapulu arazisi. Orman teşkilatı yetkisinde olmayan bu alanlar mülk sahiplerinin tasarrufundadır." paylaşımında bulundu.

ARAZİ SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Söz konusu arazinin sahibi Serkan Akkaş, arazide yeşillendirme çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Arazimiz yandığı için temizleme çalışmasını yapıyoruz. Yerine yeniden lavanta ve keçiboynuzu ağacı dikerek yeşillendireceğiz. Yan tarafımızda bulunan arazilerde yeşillendirme çalışmasına başlasa çok iyi olacak. Şu anda yandığı için çok kötü bir görüntü var. Biz arazimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Ağaçlarımız yandığı için biran önce temizliğini yapıyoruz.

Burası bizim tapulu arazimiz 17 dönüm arazi içerisinde zeytin ağaçlarımız kül oldu. Burada bir inşaat yapma söz konusu bile değil. Şu anda araziyi set haline getirdik. Düzenlediğimiz yerleri yeşillendireceğiz. Sosyal medyada çıkan tüm söylentilerin hepsi yalan, öyle bir şey yok. Biz burayı yeşillendirmeye uğraşırken herkes aklına geleni sosyal medyadan söylüyor. Bodrum çok güzel bir yer her taraf yandı, yeşillendirmek lazım yeniden. Herkes bizim gibi hemen yeşillendirme çalışması yapsalar çok güzel olacak" dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Dagci 06.09.2021 21:55
    Sen önce kendini bilgilendir portogol
  • kemal 05.09.2021 17:19
    Bu kadar yalan niye,sen Türk değilmisin yoksa, algı yapmayı bırakıp ülken için doğru bir işyap habercisin insanları yanıltmak yerine doğruları söyle ki Adammiş desinler.Ama Türk değilsen tamam o zaman.
  • Fatih 34 05.09.2021 15:56
    Limon suyu aktı mı????
  • Özkan 05.09.2021 15:51
    Portakalı soydum çöp kutusuna koydum ben bir yalan uydurdum Duma Duma Dum. Kancık gazeteciliği yapıyor.