ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde Tuz Gölü'nde düzenlenen TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı.

Tuz Gölü’nde düzenlenen yarışmayı yerinde takip eden Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu.

Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştığı  “Artık aynalı tüfeği Martin'e yaptırmıyoruz.” Mesajıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Gençlerimizi görünce çok duygulanıyoruz. Şu anda Aksaray Tuz Gölü’ndeyiz. Her yıl bu dönem de buraya geliyoruz. Burası ıssız bir çöl gibi bir yer. Burada tozun toprağın güneşin altında günlerce çalışıyorlar. Hiçbir şeyin ortasında bir yer. Burada bu gayretleriyle hayalleriyle buna emek sarf ederek kendilerini de dönüştürüyorlar. Kendileriyle beraber toplumu da dönüştürüyorlar. Bu roketler bir volkan gibi yerden fışkırıyor. Volkanlar nasıl ki yer yüzünü değiştiriyorsa bunlar da tüm toplumu değiştirecek. Ve belki ülkemizin geleceğini, uzay serüvenindeki ve yüksek teknolojideki geleceğini inşa ediyorlar. Hiçbir şeyin ortasındaki bu ıssız yerde Türkiye’nin yüksek teknolojideki kaderi yazılıyor bir anlamda. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Biz gençliğimizde şunu yaşadık; İşte ancak yabancılar yapar… Bilimde kurucu bir medeniyet olmamıza rağmen bu yaşandı. Yani bu türkülerimize kadar işledi. En kıymetli silahı yaptırdığında ‘Aynalı Martin’ yaptırdım diyor. Martin bir silah markası. Biz artık Martin’de daha iyisini yapıyoruz ve dışarıdan almıyoruz. Dünya bizden almak için sıraya gidiyor.” Dedi.

Muhabir: Gamze TÜRK

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Yorumlar 36 Yorum Var
  • emine 13.09.2021 13:54
    sen ne güzel adamsın selçuk bayraktar..bu kadar büyük işler yapıp bu kadar mütavazı olabilmek çok çok zor bulunan bir özellik..Allah yolunu bahtını açık etsin seninle çok gurur duyuyorum.
  • Fahri 09.09.2021 10:13
    Allah senden, sizden, razı olsun, Allahım sizleri korusun bizi çok duygulandırıyor onurlandırıyorsunuz..
  • ALP ARSLAN 09.09.2021 10:08
    ALLAH CC Yar ve yardımcınız,YOLUNUZ AÇIK OLSUN İNŞALLAH.
  • muammer 09.09.2021 09:58
    Yürü be aslanım yanındayız. Hiç bir itten,püsükten,çakaldan,vaşaktan korkma.bizi çiğnemeden sana ulaşamazlar. Yolun bahtın açık olsun.
  • vatandaş 09.09.2021 09:16
    Bu üleye kimlerin hizmet ettiğini kimlerin hainlik peşinde oldugunu çok iyi biliyoruz .Milletimize devletimize hizmete devam....
Daha fazla yorum görüntüle