9 Eylül 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin  AKÇA

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

 

“İnsanüstü” bağışıklığın formülü: Enfeksiyon sonrası iki doz aşı
Yeni bir araştırma koronavirüse yakalanan kişilerin iki doz aşı yaptırması durumunda ‘insan üstü bağışıklık’  edindiğini ortaya çıkardı.Araştırmaya göre  “bu kişlerderki antikorlar, 20 yıl önce ortaya çıkan ve şimdiki virüsten hayli farklı olan“Sars-Cov-1’le “ dahi savaşabiliyor. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan 19-22 Eylül tarihleri arasında ABD'ye ziyarette bulunup Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. 


Bahçeli’den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a tam destek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adli Yıl Açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua okumasına tepki gösterenlere çok sert çıkarak, "Diyanet İşleri doğru yaptı, desteğimiz tam” dedi.

 

Sağlık Bakanı’ndan merak uyandıran mesaj
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün" mesajını paylaşarak bugün saat 18.00'de rutin seyrin dışında bir konuşma yapacağını duyurdu.
Dünya gündemi ile haber turumuza devam ediyoruz


Kovid aşısı artık ısıya dayanıklı!
ABD'li bilim insanları, oda sıcaklığında etkisini kaybetmeyen, ısıya dayanıklı yeni Covid-19 aşı adayı geliştirdi. Bu aşı adaylarının bileşenlerinin ise bitkilerden veya bakterilerden elde edilen virüsler olduğu ifade edildi.
 

Marketlerde fahiş fiyat denetimi başladı
Ticaret Bakanlığı, son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artış iddialarına karşı harekete geçti. Bakanlık tarafından oluşturulan özel ekip, marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerinde bulundu.
Spor gündemi ile haber turumuzu noktalıyoruz


Riva’da kritik görüşme
2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın Hollanda'ya 6-1 kaybetmesi sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Şenol Güneş'in, bugün bir görüşme gerçekleştireceği ortaya çıktı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Esenler'li 09.09.2021 22:58
    Lokman hekimin bulamadığı olumsuzluk iksirini de bulduk derler.Fakat komik olan bu aşı gibi onada inanan çok olur.
  • Boran Atasoy 09.09.2021 22:48
    Bu aşı karşıtı kampanya nedir kardeşim oluyorsan ol olmuyorsan sus. Çıkıp burda sanki konunun uzmanı gibi yorum yapmayın. Bilgi sıfır ama fikir havalarda uçuşuyor
  • vay be arkadaş 09.09.2021 21:33
    aşı olupda ölenlerin neden istatistiğini vermiyorsunuz .1 aşıyı vurunup ölen yada 2 .şıyı vurunup ölen aşı istatisdiği yüzde kaçdır birde. aşı vurunmadan önce hiç hastane yüzü görmeyen yada yılda hastaneye bir kaç kez giderken dielim ki aşıdan sonra aşı olmayana göre aşı olanların hastanye hangi bölümlere ne kadar sıklıkla gidiyor onun yzdesini verebilrimisiniz.kardeşim 2 kez aşı oldu ve şu anda testi pozitif hastanede tedavi yerine eve gönderdiniz ilaçlarla 14 gün garantina da dediniz kardeşimin veafat etmesi sonucunda aşıdan ldüğü için kim hesap verecek bunlar hakkında da bizi bilgilendirirmisiniz !
  • Emin 09.09.2021 17:30
    İnsanüstü bağışıklık ropotlasma mı hedefleniyor
  • Serdar 09.09.2021 17:20
    Şimdi Sars-Cov-1 mi var? Boşverin.
Daha fazla yorum görüntüle