Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Haber7 Gündem Masası’nın konuğu oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 224 belediyenin 262 proje ile yaptığı Genç Dostu Şehirler ve Fikir ve Projeler yarışmasında geleceğin mucitleri ile ilgili proje ile birinci oldunuz. Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldınız. Gençlerle ilgili ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz. Bununla ilgili bize bilgi verir misiniz?

Öncelikle bize bu fırsatı verdiğin için teşekkür ediyorum. Kayseri 5 tane üniversitesiyle adeta gençlerin yoğun olduğu 300 bin civarında da orta öğrenim öğrencisinin bulunmasıyla ayrı bir zenginlik kazındı. Geleceğimiz olan bu gençlerimizin donanımlı eğitimli özgüven içerisinde yerli ve milli olmasını sağlayacak neler yapabilirize kafa yormak durumundayız. Çünkü bizi seven güvenen insanlar elbette ki hem şehrine sahip çıkmak hem gençlerimize sahip çıkmak anlayışı içerisinde beklenti içerisinde olduğunun farkındayız.

GENÇ DOSTU KAYSERİ

Genç Dostu Kayseri bir ödül alıyorsa demek ki gençlerle ilgili yapmamız gereken çalışmalar var. Bu çalışmayla bir bakıma butik şehir oluşturmak suretiyle gençlerimizin akıllı şehirlerle ilgili her tür projeler yapacağına fırsat verme yününde bir irade göstermek için bunu projelendirdik. Ben inşallah bunun şehrimize ve ülkemize de bir yansıması olarak göreceğimize inandım. Çok önemsiyorum. 

YERLİ VE MİLLİ KÜLTÜRLE GENÇLERİMİZ BEZENECEK

Sadece gençlerimize bununla değil her türlü kurslarla ilgili, her türlü donanım için yabancı dille ilgili, ya da bu kurslar içerisinde kendilerine meslek edindirici çalışmalara fırsat vermek amacıyla sosyal kültürel ve sportif yönde onların donanımlı olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımız sürdürüyoruz. Ben şunu da çok önemsiyorum; Kayseri gibi Konya gibi önemli merkezlerden çok daha fazla okuyan eğitimde öğretimde var olan gençlerimiz olmasını arzuluyorum. Yerli ve milli kültürümüzle gençlerimizin bezeneceğini umuyorum. Bunlar lafla olmaz gençleri buraya zorlamayla getiremeyiz.

Yorumlar 0 Yorum Var