ÇÖLYAKLA İLGİLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Çölyakla ilgili sosyal sorumluluk projemiz var. Kafe restoran mantığı içerisinde çocukların bir eziklik hissetmeden özgüven içerisinde, hatta okullara genelge gönderdik, okullarda çölyakla ilgili rahatsızlığı olan, gluten alerjisi olan yavrularımız var ise onların bize listesini verin, biz onlara yemek saatinde bu ürünlerimizi verelim onlar da bir eziklik hissetmesin, beslenme sorunu oluşmasın, ailelere de yük olmasın, rahatlıkla bizim bu imkanlarımızdan yararlansın dedik. Hep diyorum ya Kayseri büyükşehirlerin konforunu taşıyan ama büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan bir şehir. 

 

Hekim olmanızın bu hassasiyete bir etkisi var mı başkanım.

Olmaz olur mu. Ben Devlet Hastanesinde çalıştım, Sigorta Hastanesinde çalıştım, üniversitede çalıştım. Serbest muayene hekimliğimi de yaptım. yani tıp doktoru, nöroloji uzmanı olarak her aşamada bulundum. Her kesimle oturdu kalktım. hepsinin dertleriyle ilgili birikimim, deneyimim var. Örneğim şu anda iki tane misafirhane yaptırıyoruz şu anda  birisi bitme aşamasında diğeri yüzde 40'larda. 

 

SAĞLIK TURİZMİNDE DE KAYSERİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Şöyle bakardım acil servise giren hastaların yakınlarına ya arabanın içinde ya kaldırımında ya da otoparkında boynu bükük beklerlerdi. Hep bir doktor olarak kafamda bu insanlara 25-30 yataklı bir sosyal tesis yaptırsak; içerisinde duşunu alacağı, istirahatini edeceği, iyi kötü karnını doyuracağı bir yer düşünüyorum. Bunu niye söylüyorum; Kayseri ayrıca sağlık alanındaki 30'a yakın kuruluşuyla birlikte sağlık alanında da bir cazibe merkezi. Bizim 1600 yataklı bir şehir hastanemiz 1200 yataklı üniversite hastanemiz aşağı yukarı  yüzde 90 doluluk arz eder. Bölge illerine de hizmet ediyor, uluslararası hastalar da geliyor. Hiç insanın aklına gelmez ama geçtiğimiz yıl Bahreyn'den bin tane hasta gelmiş. Kayak merkezimiz var hem kayağa geliyor hem tedavisini oluyor. 

 

"HAYIRSEVERLER ŞEHRİ OLARAK ANILMAK GURUR VERİCİ"

Kayseri hayırseverler şehri. Şehirler vardır, anılırken o güzellikler paylaşılır. Biz hayırseverler şehri olarak anılmaktan gurur duyarız. Bir sağlık tesisi, cami ya da bir okul yüzde 90'nın üzerinde üstünde bir hayırseverimizin ismini taşır. Hatta açılışlarında teşvik edici olsun diye 4 kuşak birden bulunur.


KANSER HASTALARINA TEDAVİ SONRASI BAKIM MERKEZİ

Yine doktor olmanın getirisiyle doktor olmanın bir esere daha imza attık. Kanser olmuş çocuklarımızın ‘Hospice’denilen tıbben yapılacak şey kalmamış nekāhet dönemi de denilen süreci geçirmeleri için ‘Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’ yapıyoruz. Hizmetten hizmete insan odaklı projelerimizi yapmaya devam ediyoruz.

Erciyes'i yılın 12 ayı istifade edilen bir merkeze dönüştürme gibi bir projeniz var. Proje hakkında ve oradaki mevcut oteller hakkında bilgi verebilir misiniz?

Erciyes gibi bir değerimiz var. Kayak merkezimiz var. Haseki başkanımızın kulaklarını çınlatıp hayırla yad ederek ona da bir parantez açmak istiyorum. Kayak merkezine dair yapılan çalışmaların tamamına yakını onun önemli bir projesi olarak hayata geçti. Erciyes'in 26 milyon metrekarelik alanı, tapusu kayseri Büyükşehir belediyemize ait. Sayın cumhurbaşkanımıza da özellikle teşekkür ediyoruz. yatırımcılarımız o bölgede kredi kullanıyorlar. Kredi kullanabilmesi için tapusu gerekiyor. tapu olmayınca o kaynağı alamıyor, nereye kullanacağını ifade edemiyor. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bu tapu alındı.

Yorumlar 0 Yorum Var