Kaç tane otel var başkanım?

Hemen söyleyelim... Ondan önce 18 tane mekanik tesisimiz var. 34 tane kayak pistimiz var. Bunların uzunlukları tam 102 kilometre.

"BÖYLE BİR RAHATLIK HİÇBİR KAYAK MERKEZİNDE YOK."

Türkiye'de kaçıncısınız?

Birinciyiz. Kayseri ve Erzurum. Onun dışındakiler ya kısa ya da sosyeteye hitap ediyor. Kayseri'de kayak merkezimiz havaalanında indikten sonra otoban gibi yollarla 30 dakika. Fazla sürmez. Şehir merkezinden 25 dakika, 5 dakika da havaalanımız. Böyle bir rahatlık hiçbir kayak merkezinde yok. Ayrıca burada şu anda 10 tane otelimiz var, 4 tane daha yapılıyor. 10 tane de yapılacak var.

Başlamayanlarla ilgili de ben bir hukuk davası başlattım. Ya yapacaksınız ya iptal edeceğim tapunuzu dedim. Yasal olarak ne sonuç çıkar bilmiyorum ama benim amacım burada üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil.

"PANDEMİYE RAĞMEN 30 BİN CİVARINDA YABANCI TURİST GELDİ"

Bizim yatak açığımız var. Geçen sene Rusya, Ukrayna, Polonya, Çin dahil yurt dışından Kayserimize onlarca uçak geldi. Pandemiye rağmen 30 bin civarında yabancı turist geldi. Türkiyemizin içinden gelenler ayrı, Kayseri'den yukarı çıkanlar ayrı. Kayseri'de kayak merkezinde kayak yapanların sayısı arzu ettiğimiz seviyede değil. Onunla ilgili de eğitim çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun yanında özellikle ülkemizin değişik şehirlerinden ve yurt dışından gelenler kayak için geliyor. İnşallah bu sene bunun içerisine Brezilya, Arjantin gibi ülkeler de dahil Latin Amerika'dan. Kapadokya bölgesine yüzde 80 civarında yolcu gelecek. Bunun en az 20 bin tanesi Kayseri'ye gelecek. Bizim böyle bir açığımız var. Kapadokya'dan gelip kayan oluyor ama yerinde olursa çok daha büyük bir turizm merkezine dönüşecek.

Şehir merkezinde olan otellerimiz var, yukarıda olan otellerimiz var. İdeali yukarıda olması. Sosyal içerikli çalışmalarımız da var. Böyle güzellikleri hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yeni planladığımız, Turizm Bakanlığımızın da onayladığı projeler söz konusu.

"ERCİYES'İN KARI, KAYSERİMİZİN KÂRI"

Erciyes'in salt bir kayak merkezi olarak anılmasını istemiyoruz. Klasik bir laf vardır: Erciyes'in karı, Kayserimizin kârı. Yıllık yaklaşık 100 milyon Euroluk bir potansiyel var. Yeme içme mekanları, otellerimiz, ulaşım vs. Geçen sene yataklarda doluluk oranı yüzde 100'lerdeydi. Yer kalmadı. Bu sene yine aynı şekilde inşallah pandemi sürecini aşarsak, ki ben olacağını sanmıyorum çünkü aşılanma oranında ciddi mesafe aldık.

Bu arada, sosyal medyadaki spekülasyonlara herkes kulaklarını tıkasın, ne olur aşısını yaptırsın. Bu hastalığın nerede duracağını bilmiyoruz. Koma mı olur, yoğun bakım mı olur... Ama bağışıklığını kazanır. Ben bu açıdan bir doktor olarak... Aşı karşıtları içeriğini bilmiyoruz diyor. Hangisini biliyorsun ki? Spekülasyonla olmaz. Bilim adamlarımıza, sağlık camiamıza, devlete güveneceğiz. Devlet bizim düşmanımız değil ki, dostumuz. Hatta yurt dışında sözde kişi başına 50 bin dolar gelir olan kapitalist ülkelerdeki sağlık hizmetinin kalitesine, ücretine bak, ülkemizdekine bak. Böyle bir ülke yok. Bunların
kadir kıymetini bilmek lazım.

Servetin, zamanın, sağlığını bileceksin. Kaybettikten sonra ah vah etmenin anlamı yok. Biz insanımızın kıymetini biliyoruz.

"YÜKSEK İRTİFA MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ" 

O kadar çok projelerimiz, gayretlerimiz var ki. İnsanlar bizi çalışsın diye seçmiş. Hava atsın diye değil. Böyle bir anlayış. Ayrıştırmasın, kucaklasın diye seçmiş. Erciyesimizde kayak merkezimiz tamam. Erciyesimizde yüksek irtifa merkezini hayata geçiriyoruz. İki senedir kısmen hayata geçirdik, şimdi tamamlıyoruz. Ulusal ve uluslararası takımlar gelip Erciyes'te kamp yapıyor. Nedir? Yüksek irtifa. Yukarıda oksijen az, kan hücreleri çoğalıyor. Kan hücreleri çoğalınca ne olacak? Aşağıya inince oksijen deposu olacak. Buna yüksek irtifa deniyor. Böyle bir süreçte 1840 metre buna en uygun metre diyorlar. Erciyes 3916 metre. Biz 1800-2000 arasındaki kısımda hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz.

"75 MİLYON TL'LİK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ. DİLE KOLAY"

Biz burada iki tesis yaptık. Bu sene 6 sahamızı daha yapıyoruz. Yanına kapalı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, etrafında jimnastik sahaları ve ayrıca fitness merkezlerini yapmak suretiyle burayı hayata geçiriyoruz. 75 milyon TL'lik bir projeyi hayata geçiriyoruz. Dile kolay. Çok şükür yönetim anlayışımızla, uygulamalarımızla israfa fırsat vermeyen ve imkanlarımızı en verimli, en öncelikli nasıl harcarıza gayret gösteren bir yaklaşım. Erciyes'te sıcak su için de çalışmalarımız var. Onu da hayata geçirirsek tadından yenmez olacak. Kaplıca boyutu. Olmazsa hayırlısı diyeceğiz ama o yönde de gayretimiz var. Böylece Erciyes'i yayla turizmiyle gerek bireysel gerekse değişik ekip çalışmasını gerektiren sportif takımlara kamp merkezi imkanı vermek suretiyle hem onlara sağlıklı ortam hazırlayacağız hem de bizim dövizlerimizin dışarılara gidip A ülkesinde, B ülkesinde kamp yapıyoruz denmesini önlemiş olacağız.

Yorumlar 0 Yorum Var