12 Eylül Pazar günü Kayseri'de bir etkinlik var. Tüm Kayserilerle beraber koşmaya hazırlanıyorsunuz. 150'nci yılda 150 proje kapsamında ve projelerin yer arasında yer alan bir maratona ev sahipliği yapacaksınız. Bundan bahseder misiniz?

Gastronomi kültürünü biliyorsunuz Kayseri'nin ağırlıklı olarak biraz kilo faktörünü önemseyen yemekleri var. Bunları yaktırmamız lazım. Bu işin muhabbet boyutu. Malumunuz bir yarı maraton. Biz bunu çok önemsiyoruz. Hem sosyal girdisi hem ekonomik girdisi hem de şehrin pozitif olarak anılmasını sağlamak. O yüzden 12 Eylül günü hem bu yarışmalarda profesyonel olarak yer alan ekibe 3 boyutlu hem de halkımızın işin içinde yer alacağı bir çalışma yürütüyoruz.

150 projemizin arasında bu maraton hem sportif amaçlı hem katılımı sağlamak hem de ulusal ve uluslararası kamuoyunda şehrimizin gündeme gelmesi için bu çalışmamızı yapıyoruz. 21 kilometre ve iki tane de 10 kilometrelik kategoride yarışmacılarımıza bu çalışmalarımızda yer almaya davet ediyoruz. Teması da Kültepe. Kültepe Kaniş-Karum bizim UNESCO'nun geçici miras listesinde yer alan bölgede. Mimar Sinan'ın doğduğu bölgede bir kazı merkezimiz. Burayı da hem gündeme taşımak... Burayla ilgili de müze çalışmamız var. Buradan çıkan tabletlerde ne var? Ticari anlaşmalar, sosyal içerikli anlaşmalar var. Ticaretin bir bakıma anayasasını yeniden yazacak boyutlar var. Biz Kayseri'yi 6 bin yıldır değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olarak söylerken, ticaretin de genlerimize işlediğini ifade etme cesaretini buradan alıyoruz.
Gecekondulaşmaya izin vermeyen bir şehir. Kentsel dönüşümü başından beri yapan bir şehir. Açık hava müzesini andıran dokusuyla, sağlık turizmiyle, gastronomisiyle gel yerinde gör şehri.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ KAYSERİ'DE

Türkiye'nin en büyüğü olması ve Cumhurbaşkanımızın ismini taşımasından dolayı kısaca Millet Bahçesinden de bahsedebilir misiniz?

1 milyon 260 bin metrekarelik bir alanı içeriyor. Bir milyon metrekaresi ağaçtan oluşacak. Geriye kalan kısmında su oyunları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kütüphaneler, müzeler, yeme içme mekanları, olmazsa olmaz ne istiyorsan orada var mantığında bir yaklaşım.
26 bin civarında yeni ağaç dikilecek. 1 milyon metrekare yeşil ve ağaç içerecek. Her yönüyle sosyal, sportif, kültürel, gençlere yönelik bir millet bahçesi. Anadolu'da tek, Türkiye'de de sayılı millet bahçelerinden olacak. Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Milli Savunma Bakanımıza da teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Çünkü onların desteği olmasa; siyasi irade önemlidir. Biz teşekkür etmesini de biliriz, dua etmesini de biliriz.

Yorumlar 0 Yorum Var