İsmini Sakarya Savaşı şehidi dedesi Musa oğlu Ahmet'ten alan HAVELSAN çalışanı Ahmet Berat İlhan, Türk savunma sanayisi projelerinde görev alarak dedesi gibi vatan savunmasına katkıda bulunuyor.

HAVELSAN, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılı anısına anlamlı bir çalışmaya imza attı.

HAVELSAN bünyesinde Komuta Kontrol ve Savunma Teknolojileri bölümünde deniz projelerinde görev yapan emekli Deniz Kuvvetleri personeli Kıdemli Albay Ahmet Berat İlhan'ın Sakarya şehidi dedesi İhtiyat Piyade Zabiti (Yedek Subay) Ahmet'in hikayesi kısa filmle anlatıldı.

Filmin çekimleri, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 22 gün 22 gece boyunca yaşandığı Ankara'nın Polatlı ilçesinde, İhtiyat Piyade Zabiti Ahmet’in şehit düştüğü Basrikale Tepe siperlerinde, Sakarya Şehitler Anıtı'nda ve Duatepe' de gerçekleştirildi.

Filmde, 100 yıl önce Yunan işgaline karşı ortaya konulan milli mücadeleyi izleyiciye hissettirmek amacıyla, savaşın yaşandığı Basrikale Tepe'de bulunan ve halen korunan siperlere özel olarak yer verildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Direkt 12.09.2021 16:50
    Çoğumuz Sakarya muharebelerinin Sakarya ilimiz çevresinde olduğunu zannediyor ama gerçekte Afyonun güney ve doğusunda Sivrihisar haymana önlerinde geniş bir coğrafya da oluyor..O gün de ıssız ılı bozkır ve tepeliklerde verilmiş bu savaş bu gün de ıssız ve bakir yerler olarak önümüzde duruyor...Hâlâ siperler,şehitlikler belli belirsiz taşlarla çevrilmiş,bulunan mermi şarapnel parçalarıyla bizleri davet ediyor..İnsanlar gitmeli ,savaş alanlarını görmeli kamp yapıp o gün verilen destansı mücadeleyi yaşamalı genç nesiller için bulunmaz bir fırsat olacaktır.