Letonya'da sokak ortasında tam teçhizatlı ve makineli tüfek taşıyan askerler caddede yürüyenleri korkuturken, olayın Letonya ordusunun düzenlediği askeri tatbikatın bir parçası olduğu ortaya çıktı. Bölge sakinleri olaya tepki gösterdi.

Letonya ordusu tarafından başkent Riga’nın ana caddelerinde gerçekleştirilen Namejs-2021 Askeri Tatbikatı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Sokak ortasında tam teçhizatlı askerlerin makineli tüfekler taşıması ve havaya ateş açması caddede yürüyenleri korkuttu. Annesinin kucağındaki bir çocuk, silahlı bir askeri görünce çığlık atarken, sokak ortasındaki tatbikata ait görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntüler, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Letonya Savunma Bakanlığı, olayın Letonya ordusunun düzenlediği askeri tatbikatın bir parçası olduğunu açıkladı. Bakanlık askerlerin tatbikat için sokakta olduğunu belirterek, askeri tatbikat nedeniyle korku dolu anlar yaşayan Riga sakinlerinden özür diledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu tür tatbikatlar sırasında ses çıkaran ancak tehlike oluşturmayan mermiler kullanıyoruz ancak bu durum yanlış anlaşıldı. Bu nedenle özür dileriz ama halkımızı da tatbikatlar için anlayış göstermeye davet ediyoruz" denildi.

Öte yandan Letonya Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi bu tatbikatlarda, askerlerin son durumlarını değerlendirmeyi ve birimlerin birlikte çalışabilirliğini artırmayı amaçlıyor.

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Mert 14.09.2021 02:39
    Çocukların oynadığı yere el bombası falan atsaydınız !! Bu ne cins bir tatbikat kardeşim!
  • Zafer 14.09.2021 00:23
    Tatbikat yapacak alan mi yok? Başka bir şeyin tatbikatı,rusya işgaline karşı şehir içi tatbikatı.
  • TurcoBEY 13.09.2021 23:13
    Rusya korkusu...
  • sado 13.09.2021 21:32
    tb2 satalım özgurlük onlarinda hakkı
  • İsimsiz 13.09.2021 21:31
    Baba bu az ya atom bombası atın sedece ses ve duman olanın dan. Deli bunlar burada yapsalar bizimkiler tepesine çökerdi
Daha fazla yorum görüntüle