Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından notlar;

"İnsanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri var"

Yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağlayan Şişecam'ın pazar payı 86 yıldır istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri var. Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz.

EKONOMİDE TARİHİ ADIMLAR ATTIK

Şişecam 86 yıllık mazisiyle Türk ekonomisinin hangi zorluklardan geçtiğinin en güzel örneğidir. 2002 Türkiyesi ekonomik belirsizliklerin, terörün, baskıların kol gezdiği bir ülkeydi. Türk ekonomisini prangalarından, vesayet zincirlerinden kurtarmak için tarihi nitelikte adımlar attık. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen daha demokratik bir ülke idealinden hiçbir zaman vazgeçmedik. 

"Savunma sanayiinde yüzde 80'e varan dışa bağımlılığımızı tam tersine çevirdik"

Milli iradenin önündeki engelleri kaldırarak yatırımcılar için ülkemizi cazibe merkezi haline getirdik. Tabanca mermisi bile yapamayan bir ülkeyken bugün kendi füzesini, kendi İHA'sını yapan bir ülke konumuna geldik. Savunma sanayiinde yüzde 80'e varan dışa bağımlılığımızı tam tersine çevirdik.

DÜNYANIN 1 NUMARASI HALİNE GETİRECEĞİZ

Yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1'in altından aldık. yüzde 5 seviyesine getirdik. 36 milyar dolardan devraldığımız ihracat rakamını 207 milyar doların üzerine çıkardık. Ülkemizi 17. sıradan 11. sıraya yükselttik. Tabanca mermisi dahi yapamazken bugün kendi füzesini OBÜS'ünü, İHA'sını yapan konuma geldik.

Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz. Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz.

"Salgın döneminde en çok büyüyen ikinci ülke olduk"

Sanayi bölgelerimiz 2 milyon 200 bin emekçimizin ekmek kapısı oldu. Diğer firmalarımızı da ülkemizdeki yatırım faaliyetlerini değerlendirmeye davet ediyorum. Şişecam Türk ekonomisinin hangi zorluklardan geçerek bugüne geldiğinin en güzel örneğidir. Türkiye 2001'de baş gösteren ekonomik krizin etkilerini hala yaşıyor. Milyarlarca dolar milli servet batan bankalarda buharlaşmış esnaf ve sanayicimiz, tüccar ve çiftçimiz iflasın eşiğine gelmişti. 2002 Türkiye'si kişi başı milli gelirin 3600 doları ancak bulduğu fakir bir ülkeydi. Neredeyse tamamen dışa bağımlı bir Türkiye'ydi. Terörün vesayetin baskıların kol gezdiği bir ülkeydi.

Savunma sanayinde yüzde 80'leri varan dışa bağımlılığımızı tersine çevirdik. Enerjide toplam kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 100 bin megavat sınırına getirdik. 22 endüstri bölgesi, 39 teknopark kurduk. Gaziantep'ten Yozgat'a kurulan OSB'ler üretime geçmek için sırada bekliyor. Son 19 yılda 82 bin 223 teşvik belgesini yatırımcıların ekonomimize olan güvenin işareti olarak görüyoruz. 

Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1'in altından aldık, yüzde 5 seviyesine getirdik. Salgın döneminde birçok G20 ülkesi havlu atarken biz en çok büyüyen ikinci ülke olduk. Taklit edilen yerine takip edilen bir ülke olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

YERLİ OTOMOBİL TOGG 2022'DE BANTTAN İNECEK

Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir. Kendi tasarımımız olan elektrikli aracımızı 2022'nin sonunda banttan indirmeyi planlıyoruz. Yapay zekaya insan odaklı yaklaşarak bir sıçrama gerçekleştirme amacındayız. 

"TEKNOFEST, 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda başlıyor"

TEKNOFEST 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlıyor. 81 ilde 100 deneyap teknoloji atölyesi için eğitim seferberliği de sürüyor. Bunları yaygınlaştıracağız. Polatlı Tarım Üniversitesi için girişimi desteklediğimi de belirtmek istiyorum. 

İhracat rakamları da turizmdeki yükselişle önemli katkılar sağlıyor. Taklit eden yerine takip edilen bir ülke olmak için çalışıyoruz. Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan ülkedir. İHA'lar arasında en başarılı 3 ülke arasındayız.  elektrikli aracımızı da 2022 sonunda banttan indirmeyi hedefliyoruz. Dijital dönüşüm merkezleri açıyoruz. Teknoloji odaklı sanayi hamlesi ile fikir aşamasından pazara kadar destek sağlıyoruz.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İrfan 13.09.2021 23:22
    Cumhurbaşkanımızın kıymetini bilmeliyiz, Ülkemizin, Milletimizin geleceği için, diğerlerinin durumu ortada Ülkede olup bitenden haberleri bile yok, tek dertleri Erdoğan karşıtlığı, siyaseti bile bilmiyorlar. Türkiye’miz, Allah’ın izniyle islamın umudu, insanlığın umudu ❤️