HABER7

Norveç ve İzlanda arasında bulunan ve Danimarka'ya bağlı özerk bölge Faroe Adaları'nda "festival" adı altında her sene balina ve yunuslar katlediliyor. Grindadrap festivalinde bu yıl 1428 canlı öldürüldü. Bunun bir rekor olduğu belirtildi.

1584 yılından beri süregelen sözde gelenekte, en fazla balina ve yunusun 430 ile 2013 yılında katledildiği kayıtlara geçmişti.

Balina ve yunuslar, Faroe Adaları sakinleri tarafından göç ettikleri kıyıda sıkıştırılıp bıçaklar, kancalar ve hatta mızraklar kullanılarak öldürüldü.

Gelenek, dünya çapında çevreciler tarafından kınandı.

Avlanılan deniz canlılarının çoğunluğunun, şişe burunlu yunus ve beyaz başlı yunus olduğu belirtildi.

Pilot balinalar her yıl Danimarka kıyılarından göç ediyor. Balıkçılar tarafından kıyı şeridi boyunca yüzmeye zorlanan balinalar yorgun düşüp yavaşlayınca balıkçılar teknelerle yaklaşıyor. Balinaların yakınına gelen balıkçılar ava başlıyorlar. Denize atlayan balıkçılar balinaları yaralayarak sahile kadar sürüklüyor.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • zorbey 15.09.2021 00:31
    bazi seyler ölkelerin gecim kaynagi olabir tabiki kullanacaksin, ama kardesim bu tavuk deyil ekin deyil bu perolde deyil sen ne hakla dünyaya ait olan insanliga ait olan canliyi yok ediyorsun kime sordunuz,buna birlesmis milletler karariyla dur denilmeli,fok lara yapilan isgenceli ölümlerde ayni. dünya zebanilerinden bu canlilar kurtulmali
  • DüşmanFondaşMedya 14.09.2021 22:55
    Boşuna uğraşmayın, batı sevici Düşman Fondaş Medya bunları haber yapmaz, tek yaptıkları devlet ve İslam düşmanlığı içerikli haberler..
  • bir garip 14.09.2021 22:46
    Nerede hayvan ları sevenler
  • mehmet 14.09.2021 22:40
    develeri katleden avudturalyadan beter olun inşallah.
  • FANİ YOLCU 14.09.2021 22:11
    Elleriniz kırılsın inşaAllah amiiiin aminn amiiiin.... O masumlara, Allahın cc dilsiz kullarına nasıl kıydınız..... Cani yaratıklar siziiii
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek