Nurol Makina IDEF'21'de kısa sürede ihracat başarısına imza atan Yörük 4x4'ün pikap versiyonunu da sergiledi. Yeni Yörük hakkında Haber7.com'a açıklamalarda bulunan Nurol Makina Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel, geliştirilen teknoloji sayesinde aracın artık bir telefonla uzaktan kontrol edilebildiğini söyledi.

İşte Karel'in yaptığı o açıklamalar;

"Bu araç Yörük’ün pikap modeli. Yörük’teki tüm özellikler mevcut. Pikap modeli birtakım avantajlar daha kazandırıyor araca. Pikap sayesinde aracın lojistik hizmet vermesi de mümkün. Aynı zamanda muharebe alanlarında farklı mühimmatların farklı yüklerin taşınmasına yardımcı olabiliyor. Arka tarafa farklı stantların konulması imkanı da var. Aracımız en yüksek koruma seviyesine sahip. Motor özellikleri nedeniyle de çok güvenilir bir araç. Üzerinde 300 beygirlik bir motorumuz var. Hafifliği ve tasarımı araca yüksek bir mobilite imkanı sağlıyor. Hızı 160 km saate kadar çıkabiliyor. Bu aracın sadece güvenlik güçlerinin operasyonlarında değil konvoylarda da kullanılmasında yardımcı oluyor. Araçlarımızı mevcut elektronik alt sistemler sayesinde uzaktan kumanda ile yönetmemiz mümkün. Geliştirdiğimiz teknolojiyle aracımızı bir telefon ya da tablet üzerinden yönetme imkanına sahibiz."

"Efsane modelimiz Ejder Yalçın sadece Türkiye’de değil dünyada popüler bir araç. Hangi ülkeye gitsek Ejder Yalçın ile ilgili bilgileri var. Nurol Makine olarak 20’den fazla ülkeye satış yapmış durumdayız. Hem orduların hem de güvenlik güçlerinin envanterinde araçlarımız yer alıyor. Ejder Yalçın son derece üstün koruma, mobilite özelliklerine sahip."  

"Burada da Ejder Yalçın’ın ambulans modelini görüyoruz. Bu modelimizdeki iç yapı hem askeri hem de sivil standartları ulusal alanda karşılayan bir iç yapı. Ambulansta bir doktor, bir hemşire, bir sedyede hasta, iki oturarak hasta olmak üzere arka tarafta 4-5 kişi taşıma imkanımız var. İçerisinde her türlü müdahaleyi yapabilecek imkana sahibiz. Özellikle çatışma bölgesinde yaralanan bir askeri anında bölgeden alıp sağlık merkezine götürürken araç içerisinde yapılan müdahale çok önemli. Bu müdahaleyi yapabilirseniz eğer yaralı askerin hayatta kalma çok artıyor. Bu kapsamda da özellikle Birleşmiş Milletler’e görev yapan ülkelerin ordularının ambulansa yoğun talepleri var. Sadece onlar değil hem NATO ülkeleri hem de çalıştığımız diğer ülkeler ambulans siparişlerini vermiş durumdalar." 

Yorumlar 0 Yorum Var