Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, rahmet, şifa ve bereket kaynağı Kur'an-ı Kerim'in nihai gayesinin, insanın dünya ve ahiret huzurunu temin etmek olduğunu söyledi.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hayat Rehberi Kur'an-Konulu Tefsir" projesi tanıtım programına katıldı.

Konuşmasında, Allah'ın insana birçok nimet verdiğini, bunların başında ise akıl ve vahyin geldiğini belirten Erbaş, aklın insanı diğer varlıklar arasında müstesna bir konuma yükselttiğini, vahyin ise insanı değerli kıldığını kaydetti.

Hazreti Adem'den başlayan ve Hazreti Muhammed ile son bulan vahyin insana öncelikle kim olduğunu hatırlattığını anımsatan Erbaş, "Vahiy, insanın yeryüzünde bulunuş amacını, ideal yaşama biçimini ve 'ahiret hayatı' dediğimiz ölümden sonraki hayatın hakikatlerini öğretmektedir. Bu bağlamda, Kur'an-ı Kerim, tevhitten adalete, nübüvvetten ahirete, ibadetten ahlaka, alemin yaradılışından insanın varoluş gerekçesine varıncaya kadar hayatın tüm alanlarını kuşatan ilkeleri ve mesajlarıyla insanlığın yolunu ve ufkunu aydınlatmadır." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var