Yunanistan'ın, kendine ait ilk insansız hava aracının (İHA) yapımı için proje çalışmalarına başladığı belirtildi.. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak olan "VTOL" tipi İHA'nın, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, projeye ilişkin Yunanistan Hava Sanayii’nde yapılan toplantıya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Üretilmesi planlanan "VTOL" tipi İHA'nın, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.

Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak insansız hava aracının, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Nazmi atay 17.09.2021 00:16
    Yunanistan önce aç karnını doyursun boş reklam yapmasınlar boşuna
  • Kahraman 16.09.2021 15:06
    Hafife almak en büyük zayıflık olur herkes öyle başlar ama bu böyle kalmaz. Kendini geliştirirler bunlar sanmayın kimse böyle kalmaz Afife almak en büyük hata olur
  • Ali Mor 16.09.2021 13:22
    Öyle hafife almayın. Bu işler böyle başlar. Düşmanı küçümsersen yarın o küçümsediğin düşman beklemediğin bir anda beklemediğin bir hamle yapar, ne olduğunu şaşırsın.
  • Ali veli 16.09.2021 02:04
    Selçuk Bayraktar ilk uçağını böyle yapmıştı, ama onların Selçuk bayratari yok Allah'tan. Bunlar bildiğimiz drone üretmiş uzaktan kumandalı. Hadi onu geçtim ona nasıl bir silah entegre edecekler? Silah fabrikaları ve argeleri yok ki, entegre edilmesi lazer güdümlü füze roket vs biraz zor iş. Dışa tamamen bağımlı bir süreç bunların ki.
  • İlker 15.09.2021 22:43
    Bildiğin oyuncakcidaki , oyuncak uçak la bu bizdekinin aynısı
Daha fazla yorum görüntüle