Yunanistan'ın, kendine ait ilk insansız hava aracının (İHA) yapımı için proje çalışmalarına başladığı belirtildi.. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak olan "VTOL" tipi İHA'nın, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.
Yunan basınında yer alan haberlere göre, projeye ilişkin Yunanistan Hava Sanayii’nde yapılan toplantıya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcileri katıldı.
Üretilmesi planlanan "VTOL" tipi İHA'nın, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.
Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak insansız hava aracının, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.
-
Nazmi atay
17.09.2021
00:16
Yunanistan önce aç karnını doyursun boş reklam yapmasınlar boşuna
Beğen
-
Kahraman
16.09.2021
15:06
Hafife almak en büyük zayıflık olur herkes öyle başlar ama bu böyle kalmaz. Kendini geliştirirler bunlar sanmayın kimse böyle kalmaz Afife almak en büyük hata olur
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Ali Mor
16.09.2021
13:22
Öyle hafife almayın. Bu işler böyle başlar. Düşmanı küçümsersen yarın o küçümsediğin düşman beklemediğin bir anda beklemediğin bir hamle yapar, ne olduğunu şaşırsın.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Ali veli
16.09.2021
02:04
Selçuk Bayraktar ilk uçağını böyle yapmıştı, ama onların Selçuk bayratari yok Allah'tan.
Bunlar bildiğimiz drone üretmiş uzaktan kumandalı. Hadi onu geçtim ona nasıl bir silah entegre edecekler? Silah fabrikaları ve argeleri yok ki, entegre edilmesi lazer güdümlü füze roket vs biraz zor iş. Dışa tamamen bağımlı bir süreç bunların ki.
Beğen
-
İlker
15.09.2021
22:43
Bildiğin oyuncakcidaki , oyuncak uçak la bu bizdekinin aynısı
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle