Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Şu ana kadar 47 Ar-Ge projesini başarıyla tamamladık, 62 proje ise halen devam etmektedir. Ar-Ge projelerimizin toplam bütçesi 3.5 milyar TL’nin üzerindedir” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y) 2. Dönem Ödül Töreni ve 3. dönem proje imza törenine katıldı. Törende konuşan Demir, savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye için yüksek kabiliyetli sanayi altyapısı oluşturmak, yerli ve milli üretimde öncü olmak hedeflerinin olduğunu söyledi.

Ar-Ge ve teknoloji yönetimi faaliyetleri ile ülkenin güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan savunma sistemlerindeki kritik bileşenleri tamamen yerli ve milli imkanlarla üretmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demir, “Bu kapsamda son yıllarda özellikle Ar-Ge panelleri ve OTAĞ’lar ile sistematik hale gelen bu çalışmalar ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Şu ana kadar 47 Ar-Ge projesini başarıyla tamamladık, 62 proje ise halen devam etmektedir. Ar-Ge projelerimizin toplam bütçesi 3.5 milyar TL’nin üzerindedir. Son yıllarda özellikle yazılım teknolojilerinde baş döndürücü gelişmeler yaşanmakta, yazılım bütün teknolojiler için en temel bileşen haline gelmektedir. Yükselen ve çığır açan teknolojiler içerisinde yazılım teknolojileri ile doğrudan ilgili yapay zeka, büyük veri, genişbant teknolojileri, robotik, otonomi ve siber güvenlik teknolojilerini destekleyen alt teknoloji başlıkları üzerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Daha geçen gün İstanbul Teknopark’ta açılışa katıldık. Yapay zeka teknolojisinde birçok projeyi eş zamanlı olarak başlattık. Geleceğin muharebe ortamları için ‘oyun değiştirici’ nitelikte bir teknoloji olarak görülen sürü zekası OTAĞ faaliyetlerini geçen yıl tamamladık. Bu yıl içerisinde sürü zekası teknolojilerine yönelik yayınlamış olduğumuz Savunma Sanayii Geniş Alan Ar-Ge (SAGA) çağrıları ile ülkemizi muharebe ortamında üstün ve yetenekli kılacak proje öneriler topladık ve değerlendirmeye başladık” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var