Taliban'a yakınlığı ile bilinen Afganistan Ulusal Barış Konseyi Başkanı Muhammed Davud Abidi, Kanal 7 Dış Haberler Muhabiri Aras Fırat Tekeş'in sorularını yanıtladı. 

Kabil Havalimanı, Amerika ile yürütülecek görüşmeler, DEAŞ'la mücadele gibi pek çok konuyu açıklığa kavuşturdu. İşte Abidi röportajından çarpıcı açıklamalar. 

Bundan sonra sosyal hayat nasıl olacak?

Her şeyden önce biz Afganistan'da bugün barışı getirdik, savaş bitti. Artık insanlar ölmeyecek. Stratejimiz barışçıl bir Afganistan kurmak. Kendi kendine barış içerisinde yaşayabilecek bir ülke. Ayrıca komşularımız ve uluslararası kuruluşlarla da iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Bizimle çalışmak isteyen bütün ülkelerle çalışacağız. Bu ilişkiler iki ülkenin yararına olacak ve saygı çerçevesinde gerçekleşecek. Afganistan dünyaya sunabilecek birçok zenginliğe sahip. Afganistan'ın jeopolitik konumu oldukça önemli. Bizim ülkemiz çok sayıda maden, gaz, petrol ve diğer rezervlere sahip. Bu nedenle dünyanın bize yeni bir şans vermelerini umuyoruz. Eğer ülkemizi yönetmemiz için bize şans verirlerse bizde diğer ülkeler gibi barış içerisinde yaşayabiliriz.

Yorumlar 0 Yorum Var