Taliban'a yakınlığı ile bilinen Afganistan Ulusal Barış Konseyi Başkanı Muhammed Davud Abidi, Kanal 7 Dış Haberler Muhabiri Aras Fırat Tekeş'in sorularını yanıtladı. 

Kabil Havalimanı, Amerika ile yürütülecek görüşmeler, DEAŞ'la mücadele gibi pek çok konuyu açıklığa kavuşturdu. İşte Abidi röportajından çarpıcı açıklamalar. 

Çin, bölgedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarını korumak için Taliban ile işbirliğini geliştirecek mi? Taliban'ı resmen tanımasını mı bekliyorsunuz?

Şu an hükümet olarak herkesin bizleri tanımasını bekliyoruz ve bunu istiyoruz.  Rusya, Türkiye, Çin, Suudi Arabistan, Katar, Amerika... Hepsinin bizi tanımasını istiyoruz. Çünkü bu bizim en doğal hakkımız. Lütfen Mısır'ı inceleyin. Kahire'de bugün seçimle gelmiş bir hükümet yok fakat bütün dünya onları tanıyor. Neredeyse 30 yıldır doğru düzgün bir seçim gerçekleşmemiş ve seçilmiş bir hükümet olmamasına rağmen insanlar onları tanıyorlar. Bu nedenle biz dünyadan hükümetimizi tanımalarını istiyoruz. Ülkemizi yönetecek yeteneğe sahibiz.

Pilotlar, doktorlar herkes kendi normal işini yapmayı sürdürecek. Bizler politikacılar hakkında konuşuyoruz. Şu anda 42 yıldır savaşın olduğu bir ülkede durumu kontrol altına almayı başardık. Bu başarının bir liderliğe ve yönetime ihtiyacı var. Eğer başarısız olursak halk bize hesabını soracaktır. Gelecek kurabilmemiz için, sahada gerekli adımları atmamız ve Afgan halkının tamamını temsil ettiğimizi göstermemiz gerekiyor.

Yorumlar 0 Yorum Var